AndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriGüvenlikMobirollerTeknoloji

Facebook hesabınızı çalan zararlı Android uygulamaları tespit edildi!

Güvenlik firması Evina, Facebook hesabınızı çalan zararlı Android uygulamaları ile karşımıza çıktı. Bu uygulamaları mutlaka silin!!!

Google, Android‘in güvenliğini sağlamak için güvenlik firmaları ile çalışmaya devam ediyor. Güvenlik firmaların raporları doğrultusunda sık sık Play Store üzerindeki zararlı yazılımları kaldıran Google, bugün tam 25 adet uygulamayı kaldırdı. Facebook hesabınızı çalan zararlı Android uygulamaları için düğmeye basan teknoloji ve internet devi, bu uygulamaların telefonlardan da silinmesi gerektiğini belirtiyor.

Google’ın mağazadan kaldırdığı uygulamaların 500.000 indirme barajını aşan uygulamalar olması oldukça dikkat çekici. Binlerce cihazda yüklü olan bu uygulamalar, sahte Facebook Kimlik Doğrulama aracılığı ile Facebook verilerinizi çalıyor. Android’de uygulamaların birbirleri arasında iletişime geçmesini kötüye kullanan bu uygulamaların tam listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bu uygulamalar telefonunuzda yüklü ise hemen kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

zararlı Android uygulamaları

Google’ın Android’i güvenli hale getirmek için son yıllardaki çabaları takdir edilesi. Ancak yine de Play Store, güvenlik konusunda hala App Store’a yaklaşamıyor. Ancak App Store’un da çok güvenli olmadığını söyleyebiliriz. iOS 14 ile bazı popüler uygulamaların panoya kopyalanan metin ve görsellere eriştiği ortaya çıkmıştı. Bu olay muhtemelen Android cephesinde de var. Ancak Android güvenliği bu denli arttırmadığı için bu olay ortaya çıkmıyor.

Umarız her iki mağazaya da uygulama yüklemek istendiğinde, uygulamalar daha titiz seçilir ve güvenlik açısından daha sert kurallar ile taranır. Aksi durumda bu tip olaylar yıllarca devam eder…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu