Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiOSiPhoneMobiroller

iPhone 15 Tersine Kablosuz Şarj ile Gelebilir

Apple’ın asıl yeniliklerini sunacağı iPhone 15 serisi hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Tersine kablosuz şarj ile gelebilir.

Apple’ın bu yılki canavarı iPhone 14 Pro serisi çentik ve kamera dışında yenilik sunmaması ile dikkat çekmişti. Dynamic Island çentiği ve 48MP kamera ile iPhone 13 Pro’nun geliştirilmiş bir versiyonu olan iPhone 14 Pro, birçok amiral gemisi telefonun sahip olduğu tersine kablosuz şarja sahip değil. Ancak bu durum iPhone 15 ile değişecek gibi görünüyor.

Bu özellik, bazıları iPhone 14 Pro’dan çok daha ucuza mal olan birçok Android telefonda yer alıyor. Patently Apple’a göre Cupertino şirketi iPhone için ters kablosuz şarj için bir patent alarak gelecek için kullanıcılarını ümitlendiriyor. Buradaki tek soru işareti bu özelliğin iPhone’da ne zaman piyasaya sürüleceği. İlk söylentilere göre iPhone 15, uzun zamandır beklenen USB-C konektörüne ve daha hızlı şarj hızlarına sahip olacak. Apple’ın ters kablosuz şarjın tanıtımını iPhone 16’nın piyasaya sürülmesine kadar erteleyip ertelemeyeceğini önümüzdeki yıl öğreneceğiz.

iOS geliştirmeden sorumlu Apple CEO’su Craig Federighi, yakın tarihli bir röportajda Dynamic Island’ın beş yıl önce piyasaya sürülen iPhone X’ten bu yana iPhone için kullanıcı deneyimindeki en büyük değişikliği temsil ettiğini söyledi.

Apple’ın yeni özellikleri damıtarak vermesi oldukça kötü bir şey. Ancak Cupertinolu firma bir teknolojinin tamamen oturmasını bekliyor. Teknoloji istediği kıvama geldiğinde ise yeni cihazlarında kullanıma sunuyor. Bu kameradan hızlı şarja kadar geçerli. Umarız Apple teknoloji geliştirme konusunda artık vites yükseltir ve bazı noktalarda Android rakipleri ile baş edecek düzeye gelir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu