Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei P40 Pro pil tarafında çok iddialı! Hem büyük hem de çok hızlı


Gün içerisinde bir görüntüsü sızdırılan Huawei P40 Pro pil tarafında iddialı görünüyor. Hatta bu noktada tüm rakiplerinden daha iyi olacağa benziyor.

Huawei P40 serisinin suyu yavaştan ısınmaya başladı. Gün içerisinde yayınlanan bir görüntünün P40 Pro’ya ait olduğu öne sürüldü. Daha fazla detay için buradaki haberimize göz atabilirsin. Şimdi ise P40 Pro’da yer alacağı iddia edilen pilin özelliklerine göz atalım.

Huawei P40 Pro pil özellikleri

Güvenilir bir kaynak bugün P40 Pro’nun hem pil hem de bazı teknik detaylarına açıklık getirdi. Pilden başlayacak olursak; pil ve hızlı şarj tarafında her zaman için agresif olan Huawei, P40 serisi ile rakipsiz bir hale gelebilir.

Gelen bilgilere göre telefonda 5.500 mAh büyüklüğünde grafen teknolojisine sahip bir pil kullanılacak. Pil, kapasite olarak epey büyük görünse de, standart lityum pillerin sadece %70 boyutunda olacak. Üstelik bu pil 50 watt hızlı şarj teknolojisiyle gelecek ve pilin tamamen şarj olması sadece 45 dakika sürecek.

Kaynak ayrıca P40 Pro’da yer alması muhtemel bazı özelliklere değiniyor. Telefonda 6.5 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüklü OLED ekran göreceğiz. Huawei’in iki tepe model sonrasında 2K ekrana geçiş yaptığını görmek olumlu yönde bir gelişme.

Telefonun arkan nasıl görüneceği aşağı yukarı netlik kazanmış durumda. Önde ise Huawei’in bu defa Infinity-O ekrana geçiş yapacağını düşünüyoruz. Anlayacağınız Huawei Nova 6’daki ekrana gömülü çift ön kamerayı P40 Pro’da da görebiliriz.

HuaweiP40 Pro’nun kamera birimi de epey iddialı görünüyor. Kaynağın aktardıklarına göre telefonda beş kamera yer alacak. Bunlar: 1 / 1.7 inç 64 megapiksel Sony IMX686 sensör (OIS), ultra geniş açılı 20 megapiksel sensör, 12 megapiksel periskop telefoto sensör, makro ve ToF kameralar.

Android 10 tabanlı EMUI 10 ile çıkış yapacak telefona beklendiği gibi Kirin 990 5G yonga seti güç verecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu