Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerXiaomi

Xiaomi Telefonları için Performans Testi Uygulaması Yayınladı!


Çinli teknoloji devi Xiaomi, kendi telefonları için performans testi uygulaması yayınladı. Peki, bu nasıl kullanılıyor? İşte detaylar.

Xiaomi bir süre önce yeni ücretsiz performans test ve analiz aracı Kite’ı piyasaya sürdü. Şu anda, Xiaomi’nin performans testi ve analiz aracı Çin’de kullanılabiliyor. Piyasaya sürülen bu program, anında FPS, güç tüketimi, pil sıcaklığı gibi aklınıza gelebilecek her şeyi ölçmenizi sağlıyor. Ayrıca, sadece Xiaomi telefonlarını değil, diğer tüm markaların cihazlarını da test etmenize ve analiz etmenize olanak tanıyor. Programın etkileyici olduğunu şimdiden söyleyebiliriz. Dilerseniz yeni performans testi ve analiz aracı Kite’ı detaylı olarak inceleyelim.

Teknoloji devi, oyun oynamayı seven kullanıcıları memnun edecek bir program yayınladı. Xiaomi’nin uygulaması anlık FPS-Güç tüketimi, cihaz sıcaklığı, CPU-GPU saat hızları gibi birçok veriyi ölçmenizi sağlıyor. Ancak, bazı verileri ölçmek için cihazınızda Root olması gerekiyor. Ancak, kullanıcıların ölçmek istediği önemli veriler Root’a ihtiyaç duymadan ölçebiliyor. Yüksek performanslı bir yonga setiniz varsa, en sorunsuz deneyime sahip olmak mümkün. Xiaomi, bunu kolayca yapabilmeniz için yeni programı ücretsiz olarak sunuyor. Bu, diğer tüm rakip uygulamalara kıyasla en önemli farktır.

Uygulamanın arayüzü oldukça basit. Cihazınıza bağlanırken kabloya ihtiyacınız yok. Kablosuz ADB özelliğini etkinleştirerek bağlanabilirsiniz. Bunun için Ayarlar uygulamasına tıklayın. Ardından ek ayarlar bölümünden geliştirici seçeneklerine gidin. Sonrasında USB Hata Ayıklama’yı açmak için işaretli bölüme dokunun. Telefonunuzu bilgisayarınıza kabloyla bağlayın. Xiaomi’nin Ücretsiz Performans Test ve Analiz Aracı Uçurtması’nı çalıştırın.

xiaomi kite

PC’deki uygulamadan telefonunuzu seçin, ardından başlat’a tıklayın. Kablosuz ADB kullanarak çalıştırmak için hala bir kabloya ihtiyacınız var. Ancak bağlantı kurulduktan sonra kablo kullanmanıza gerek yok. Kablosuz olarak kullanabilirsiniz.

Telefonunuzu işaretli yerden tekrar seçin, ardından başlat’a tıklayın. Artık herhangi bir uygulamada cihazınızın FPS durumunu, güç tüketimini gibi parametreleri ölçebileceksiniz. Xiaomi’nin bu uygulamayı yakında Avrupa pazarı için de yayınlaması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu