Akıllı TelefonAppleCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple uyardı. iOS 13.5 güncellemesini bir an önce yükleyin!!! Çünkü…


Apple, neredeyse tüm açıkları kapattığı iOS 13.5 yazılımını tüm iPhone kullanıcılarının bir an önce yüklemesi gerektiğini duyurdu.

ABD‘li teknoloji devi Apple, geçtiğimiz haftalarda maske ile yüz açabilmenize olanak tanıyan, iOS 13.5 güncellemesini yayınladı. Tabi ki bu güncelleme sadece  Face ID için yenilikler getirmedi. Aynı zamanda  bazı kritik güvenlik açıkları için de düzeltmeleri beraberinde getirdi. Bunun üzerine Apple bugün çok önemli bir duyuru yaptı. Eğer, hala iOS 13.5 güncellemesini iPhone cihazlarınıza yüklemediyseniz, ABD’li şirket bir an önce yüklemenizi öneriyor. Çünkü yeni sürüm, bir önceki iOS sürümüne kıyasla neredeyse tüm güvenlik açıklıklarını ortadan kaldırıyor. Hatta, bazı güvenlik ajansları da Apple ile aynı düşünceye sahip.

iOS 13.5‘den önceki sürümlerde bulunan güvenlik açığı, ağ güvenlik kuruluşu ZecOps tarafından tespit edildi. Bu, aynı zamanda en yeni nesil iPhone‘ların saldırılara karşı da savunmasız olduğu anlamına geliyor. (saldırganlar, bu güvenlik açığı sayesinde kullanıcı e-posta uygulamalarındaki içeriklere erişebiliyor).

Bildiğiniz üzere iOS 13.5 güncellemesi,  Face ID içinde bazı yenilikler getirdi. Bu özellik, İPhone kullanıcılarının maske taktığını tespit ettiğinde doğrudan şifre giriş arayüzüne yönlendirmesine olanak tanıyor. Aynı zamanda, Google ve Apple ortaklığı ile geliştirilen “Maruz Kalma Bildirimi” API’si de bu güncelleme ile birlikte cihazlara getirildi.

Eğer sizlerde birer iPhone kullanıcısı iseniz, yeni gelen iOS güncellemesini, cihazınızın güvenliği için bir an önce yüklemenizi tavsiye ederiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu