Güncel Teknoloji HaberleriPlayStationSony

PlayStation 5 Fotoğrafına 9.666 Dolar Verdi! Böyle Dolandırıcılık Olamaz

PlayStation 5 almaya çalışırken millet telef oluyor. Online üzerinden eBay satışlarında bakın neler oluyor. Dikkatli olun…

Yeni nesil oyun konsollarını tüm dünya heyecanla bekliyordu ve Hem Sony, hem de Microsoft yeni oyun konsollarını yeni yıl öncesinde satışa sundu. Bu satış Microsoft tarafında sorunsuz ilerliyor. Zira kullanıcıların Xbox Series X modeline pek ilgi göstermediklerini görüyoruz. Bu da bu noktada stok sorunu yaşanmaması anlamına geliyor. Oysaki PlayStation 5 tam anlamıyla şu anda karaborsada işlem görüyor.

eBay Üzerinden satılan bazı ürünler ise özellikle PlayStation 5’e erkenden ulaşmak isteyenler için tam bir dolandırıcılık kapısı oluyor. Zira ortaya çıkan satış ve ilanlara bakınca kullanıcıların ciddi anlamda kandırıldığını da görebiliyoruz. Bir süre önce PlayStation 5’in boş kutusunun satışa sunulduğu haberini paylaşmıştık. Daha sonra bu iş dolandırıcılığa girmeye başladı zira bazı kullanıcıların sadece resim sattığı ortaya çıktı.

İşte bu konuda eBay bir açıklama yaptı ve bu ilanları tek tek kaldırdıklarını ve kullanıcıların ürün alırken mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. eBay Bu konuda gerekli önlemleri alsa ve bu ilanları askıya alsa da mantar gibi bu ilanlar çoğalıyor ve birçok kişi de bu tuzağa düşüyor. Zira yukarıdaki görselde de gördüğünüz üzere PlasyStation 5’in görselini 9.666 dolara satılığa koyan bile var.

Ülkemizde şükürler olsun böyle ilanlar yok ve kimsenin de kutu ile ilgilinemediğini görüyoruz ama yine de oldukça fazla fiyatlara oyun konsolları satıldığını görüyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu