Güncel Teknoloji HaberleriİnternetMicrosoftMobirollerTeknolojiWindows

Internet Explorer nihayet kapatılıyor! İşte o tarih!


Microsoft’un bir türlü fişini çekemediği Internet Explorer için nihayet yolun sonu göründü. Hoşçakal eski kötü dost…

Bir dönem Windows‘un olmazsa olmazlarından olan Internet Explorer, Google’ın Chrome hamlesi ile ne kadar kötü bir tarayıcı olduğunu bizlere göstermişti. Format sonrası sadece ve sadece Google Chrome indirmek için kullanılan Internet Explorer’ın nihayet fişinin çekileceği resmi olarak açıklandı.

Windows 10 ile gelen Edge tarayıcısı ile şansını deneyen Microsoft, yine hüsrana uğramıştı. Kendi tabanında ısrar eden Microsoft, bunun yersiz olduğunu fark etmiş ve Edge’i Chromium tabanı ile inşa etmişti. Chrome’un ana kaynağı olan Chromium’a geçtikten sonra toparlayan Microsoft, şimdi de Internet Explorer’ın 17 Ağustos 2021 yılında tarihe karışacağını açıkladı.

Microsoft ayrıca bu tarayıcının 30 Kasım 2020 tarihinde artık güvenlik yaması bile almayacağını belirtiyor. 17 Ağustos tarihinden sonra ise tarayıcı kullanmak mümkün olmayacak. Kullanıcıların IE yerine Microsoft Edge tarayıcısını kullanmasını isteyen firma, bu süreçte biraz sancı çekebilir.

Internet Explorer

Çünkü çoğu bankalarda hala taban olarak IE kullanılıyor. Microsoft, artık Windows 7 veya Windows 8 kullanan kurumları da Windows 10’a taşıyacak. Bu sayede tüm altyapı Chromium tabanlı Microsoft Edge’e taşınmış olacak.

Tarayıcı savaşlarında Chrome, Firefox ve Opera ile mücadele etmek isteyen Microsoft’un bu kararı neden çok geç aldığı merak ediliyor. Muhtemelen az önce de belirttiğimiz gibi Microsoft, banka ve kamu kurumları gibi iş ortaklarını beklemiş olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu