Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeSamsungXiaomi

Xiaomi ve Samsung Rekabetinde Son Durum; Realme, OPPO’yu Geçti


Dünyanın en büyük ikinci pazarında Xiaomi ve Samsung arasındaki fark açılıyor. Realme ise sürpriz bir şekilde OPPO’yu geçmeyi başardı.

Dünyanın en büyük ikinci pazarı olan Hindistan’da akıllı telefon sevkiyatları ikinci çeyrekte ilk çeyreğe kıyasla %13 düştü. Nisan-haziran aylarında üç aylık dilimde 324 milyon cihaz sevk edildi. Canalys analistleri düşüşü ikinci COVID-19 dalgasının olumsuz etkisine bağlıyor. Geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla ise satışlar %85 oranında artmış görünüyor. Xiaomi ve Samsung arasındaki rekabette Çinli şirket açık ara liderliğini gösteriyor. Uygun fiyatlı akıllı telefon denince akla gelen markalardan biri olan Realme’nin ülkedeki ciddi bir çıkışı söz konusu.

Geçen yılın ikinci çeyreğinde 5.3 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Xiaomi bu yıla geldiğimizde satışları 9.5 milyon adete yükseltmeyi başarıyor. Xiaomi, 2022’nin ikinci çeyreği itibariyle ülkedeki akıllı telefon pazarının %29’unu elinde bulunduruyor. Samsung aynı dönemde 5.5 milyon akıllı telefon satışı ve % 17 pazar payıyla ikinci sırada yer aldı. 5.4 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştiren Vivo ülkedeki en büyük üçüncü telefon üreticisi konumunda.

Geçen yıl ikinci çeyrekte 2.2 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştiren ve %10 pazar payına sahip olan Realme, bu yılın ikinci çeyreğinde gelindiğinde satışları 4.9 milyon adet seviyesine çıkardı. Ülkedeki akıllı telefon pazarının %15’ini elinde bulunduran Realme böylece ana şirketi olan OPPO’yu geçmeyi başardı. Realme muhtemelen birkaç çeyrek sonra Xiaomi ile liderlik için sıkı bir rekabete girişecek.  OPPO ise aynı dönemde 3.8 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş durumda.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu