GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Bluetooth Kulaklık Adamın Canına Mal Oldu

Son yılların sükse yapan ürünü Bluetooth kulaklık bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Peki, olayın arkasında ne var?

Apple’ın iPhone 7 ile tanıttığı AirPods kablosuz kulaklığından sonra Bluetooth kulaklık sektöründe büyük bir sıçrama yaşanmıştı. iPhone’da ve yeni Android telefonlarda 3.5mm kulaklık girişinin yer almamasından sonra peynir ekmek gibi satan bu kulaklıklar bugün bir adamın yaşamını yitirmesine sebep oldu. Peki, bu olay nasıl meydana geldi?

Hindistan’ın Rajasthan eyaletinde şoke eden bir olay yaşandı. 28 yaşındaki bir adam Bluetooth kulaklıkla telefonda konuşurken patlaması sonucu hayatını kaybetti. Tahmini ölüm nedeni kalp durması olarak gösteriliyor. Doktorlar ve soruşturma daha fazla ayrıntıyı daha sonra açıklayacak.

Şimdiye kadar, patlamanın nedeninin kalitesiz bir montaj olabileceğini varsayıyorlar. İddialar arasında olası bir güç dalgalanması da gösteriliyor. Her iki durumda da, kulaklıklar doğrudan Rakesh Kumar Nagar’ın kulaklarında patlayarak kulağına zarar verdi. Sonuç olarak, adam bilincini kaybetti ve onu hastaneye yatırıldı. Ancak doktora göre  adam “muhtemelen kalp durmasından” öldü. Teşhis şimdilik kesin değil. Çünkü kalp durması bir şekilde herhangi bir ölüme eşlik edebiliyor.

Şimdilik olayda hangi firmanın kulaklığının patladığı bilinmiyor. Muhtemelen de asla açıklanmayacak. İçerisinde batarya olan ve özellikle başınızda kullandığını teknolojik ürünlerde dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle çakma olarak nitelendirebileceğimiz ürünlerden uzak durmanız ve bilindik markalı ürünleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bluetooth Kulaklık

Batarya teknolojileri her ne kadar gelişmiş olursa olsun bu tip olaylar yaşanabiliyor. Buna örnek olarak Galaxy Note 7’yi gösterebiliriz. Samsung gibi bir teknoloji devi bile batarya konusunda sıkıntı yaşamış ve telefonlarını pazardan toplatmıştı. Bu yüzden bataryalı cihazlarda çakma veya yan sanayi ürünler kullanmamınızı öneriyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu