Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknolojiWindowsYazılım

Windows 11 Yükseltmesi için Üzücü Haber Geldi

Eski Windows sürümünü kullananların merakla beklediği Windows 11 yükseltmesi için kötü haber bugün geldi. Yükseltme ücretsiz olacak ancak…

Windows 11’in galasından hemen sonra Microsoft, donanım bileşenleri yeni işletim sisteminin gereksinimlerini karşılayan Windows 10 çalıştıran bilgisayarların Windows 11’e ücretsiz yükseltme alacağını duyurdu. Ancak Windows 11 yükseltmesi için detaylı bir açıklama yapılmamıştı. Kafada soru işaretlerinin oluşmasına neden olan Microsoft’un bu duyurusundan sonra bugün Lenovo cephesinden açıklama geldi.

Windows 11 yükseltmesi temiz kurulum isteyecek

Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları Windows 11’e bilgisayarlarını ücretsiz olarak yükseltebilecekler. Ancak bu yükseltme Windows 10’daki gibi olmayacak. Bu yükseltme sırasında eski işletim sisteminden hiçbir uygulama veya ayar Windows 11’e aktarılamayacak. Yani Windows 7, 8 ve 8.1 kullananlar temiz kurulum yapmak zorunda kalacak.

Windows 10 sürümünü kullananlar ise sıradan bir OTA güncellemesi yükler gibi yeni güncellemeyi yükleyebilecek. Ancak zaten size tavsiyemiz hangi Windows sürümünü kullanıyor olursanız olun, yeni bir sürüme geçerken temiz kurulum yapmanız yönünde olacak. Windows 11 ile birçok şeyi değiştiren Microsoft, OTA güncellemesinin her ne kadar sorunsuz sunarsa sunsun, sizin daha önce PC’de yaptığınız ince ayarlar yeni sürümde sorun çıkarabilir. Bu yüzden PC’yi formatlayıp tertemiz bir kurulum yapmanız daha sağlıklı olacak.

Windows 11

Microsoft için Windows 11’in yeni bir başlangıç olacağı söyleniyor. İddialara göre etkinlikte gösterilen yenilikler buzdağının sadece görünen kısmı. Yıl sonu nihai sürümü ile karşımıza çıkacak olan yeni sürüm güncellemeler ile daha akıcı ve daha işlevsel olacak. Tasarım açısından macOS’e benzeyen yeni Windows sürümü güvenlik konusunda da rakibi ile boy ölçüşebilecek seviyeye çıkacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu