AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiOSiPhoneMobiroller

iPhone 14 Pro AoD’u ile Kullanıcıları Üzdü

iPhone 14 Pro serisinde yer alan he zaman açık ekran (AoD) özelliği kullanıcıları üzmeye başladı. Apple kişiselleştirme sunmuyor.

Apple’ın yeni iPhone’ların ilk incelemeleri yayınlanmaya başladı. Bu incelemeler ile iPhone 14’ler hakkında bilgiler de ortaya çıkmaya yavaş yavaş başladı diyebiliriz. iPhone 14 Pro serisinde yer alan her zaman açık ekran (AoD) özelliğinin pek de kullanışlı olmadığı ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre her zaman açık ekran için herhangi bir ayar bulunmuyor. Sadece aç ya da kapat seçeceği sunan Apple, kullanıcılarını yine üzdü diyebiliriz. iOS 17 güncellemesi ile AoD’u yeniden keşfetmiş gibi davranacak olan Apple, seneye bu özelliğine kişiselleştirmeler sunabilir. Apple’ın bu politikası artık kabak tadı verdi diyebiliriz.

Kişiselleştirme konusunda çok yavaş kalan Cupertinolu firma, AoD’u da sadece Pro serisine getirerek büyük bir ayıba imza zattı. iPhone 13 Pro sahiplerini çıldırtan bu hamle sonrası Apple’ın oturup düşünmesi gerekiyor.

iPhone 14 Pro

OLED panele sahip tüm telefonlarda kullanılmaya müsait olan bu teknolojinin sırf yeni telefon sattırmak için yeni modellere eklenmesi bizce büyük bir ayıp. Her zaman açık ekran için Türkiye’de bir kullanıcı 45.000 TL fiyat ödemesi gerekiyor. Ki hoş Amerika’da bile bu özellik için 1000 doları gözden çıkarmak gerekiyor.

300 dolarlık Android telefonlarda bile yer alan AoD’un yeni seri de bile kişiselleştirme sunmaması bakalım kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu