GenelGüncel Teknoloji HaberleriInstagramMobirollerTeknoloji

Instagram Sapık ve Sapkın Kullanıcıları için Önlem Alıyor

Popüler fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram sapık ve sapkın kullanıcıları için düğmeye bastı. İşte Instagram’ın yeni özelliği.

Facebook, fotoğraf paylaşım platformu Instagram için yeni bir özellik üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu yeni özellik, hizmeti kullanıcılar için daha güvenli bir yer haline getirmeyi ve aynı zamanda nefret söylemiyle mücadele etmeyi amaçlıyor. Sosyal medya platformu artık kötü niyetli DM’leri otomatik olarak filtreleyecek. Bu özellik, rahatsız edici kelimeler, ifadeler ve emojiler içeren doğrudan mesaj isteklerinin otomatik olarak filtreleneceği anlamına geliyor. Instagram sapık ve sapkın kullanıcıların bu filtreleri ile diğer kişilere zarar vermesini engelleyecek.

Instagram’ın platformunda nefret söylemiyle ilk kez savaşmıyor. Bu yılın başlarında şirket, birden fazla kötüye kullanım mesajı gönderme kaydıyla hesapları devre dışı bırakmaya başlayacağını duyurmuştu. Bu duyuru gerçeğe dönüştü ve yeni filtre özelliği herkes için kullanıma sunuldu.

Bu yeni özellik ünlüleri ve tanınmış kişileri hedef alacak. Bildiğiniz gibi ünlüler ve tanınmış kişiler, günlük olarak çok sayıda DM alıyor. Bu DM’lerin çoğu maalesef ki saldırgan ve taciz üzerine oluyor. Instagram’ın yeni özelliği sayesinde ünlü ve tanınmış kişiler bu saldırılardan korunmuş olacak.

Instagram, kullanıcıların bu mesaj istekleri filtresini “Gizli kelimeler” bölümünde etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına izin verecek. Etkinleştirilirse, kötü niyetli DM’ler otomatik olarak filtrelenecek ve ayrı bir klasöre gönderilecek. Kötüye kullanım amaçlı DM’leri filtrelemek için Instagram, rahatsız edici ifadelerin önceden belirlenmiş bir listesini kullanacak. Şirket, listenin önde gelen ayrımcılıkla mücadele ve zorbalıkla mücadele kuruluşlarıyla birlikte çalışılarak oluşturulduğunu iddia ediyor. Ayrıca, kullanıcıların listeye özel sözcükler ekleme seçeneği de bulunacak.

Instagram’ın yeni özelliğini kullanmak için App Store ve Play Store’dan uygulamayı güncellemeniz yeterli olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu