Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknoloji

MediaTek Dimensity 700 ile kartlar yeniden dağıtılacak


MediaTek Dimensity 700 yonga seti, 5G telefonlarda kartları yeniden dağıtacak. Peki, MediaTek’in güvendiği özellikleri ne?

Yeni teknoloji olan 5G dünya çapında hızlı bir yükselişe geçti. Hatta bu yükselişe Apple bile sessiz kalamamış ve iPhone 12 ailesinde 5G’ye yer vermişti. Anca bu gelişim ile birlikte 5G özellikli telefonların fiyatı düşmedi. Aksine günden güne artıyor. Yonga seti üreticisi olan MediaTek Dimensity 700 ile bunu tersine çevirmeye yemin etmiş.

MediaTek Dimensity 700 neler sunuyor?

MediaTek Dimensity 700 yonga seti, orta segmentin özelliklerinden hiçbir şekilde feragat etmeden 5G’yi ana akım akıllı telefonlara getirmeyi hedefliyor. Ayrıca daha hızlı veri hızları sunan 2CC 5G Carrier Aggregation bu yonga setinde yer alıyor. Bu aynı zamanda Dimensity 700 ile çalışan cihazların kullanıcılarının yüzde 30’dan daha iyi iş hacmi katmanı kapsamı elde edebileceği anlamına geliyor.

4G akıllı telefonlar piyasaya çıktığında, üreticilerin LTE’yi her iki SIM kart yuvasında da etkinleştirmesi biraz zaman aldı. MediaTek Dimensity 700 SoC çift 5G SIM desteği sunduğundan, şimdi durum böyle değil. Bu aynı zamanda ikili bekleme desteği anlamına geliyor.

Böylece SIM kartlarınızdan birinin kapsama alanında olmaması durumunda 5G bağlantısını kaybetmezsiniz. Yonga seti ayrıca her iki SIM kart için de VoNR hizmetlerini etkinleştiriyor. Bu teknoloji, yaptığınız bir sesli arama veya video görüşmesi olsun, en iyi arama kalitesini almanızı sağlıyor.

MediaTek Dimensity 700

Yüksek kaliteli ve verimli performans

Dimensity 700, 5G modemini bir dizi güç tasarrufu teknolojisine sahip olan MediaTek 5G UltraSave özelliğine sahip. Bu sayede pil tüketiminde oldukça avantajlar sunuluyor ve 5G’nin pili sömürmesi engelleniyor.

MediaTek 5G UltraSave, iki ana özellikten oluşuyor. Bunlar; MediaTek 5G UltraSave Ağ Ortamı Algılama ve MediaTek 5G UltraSave OTA İçerik Farkındalığı. Bu ikisi birlikte çalışıyor ve herhangi bir anda ağ ortamına ve veri aktarım kalitesine bağlı olarak güç yapılandırmasını ve çalışma frekansını dinamik olarak ayarlayan farklı bir algoritma kullanıyor.

Dimensity 700 yongası 7nm işlemi kullanılarak üretiliyor. Bu tek başına genel performansta ve pil verimliliğinde gözle görünüş bir artış sağlıyor.

Dimensity 700; 2 adet 2,2 GHz’de saat hızına Cortex-A76 Büyük çekirdeği ve 6 adet 2,0 GHz’de saat hızına sahip Cortex-A55 çekirdeğinden oluşuyor. Grafiklere gelince, 950 MHz’de saat hızına sahip bir Mali-G57 MC2 GPU mobil oyunlarda farkını ortaya koyuyor.

Yonga setimiz ile üreticiler aynı zamanda sorunsuz çoklu görev sağlamak için 2,133MHz LPDDR4X bellek kullanabiliyor. Ayrıca, iki şeritli UFS 2.2 depolamanın varlığı, daha hızlı veri aktarımı sağlamak da mümkün.

Yüksek yenileme hızı ekranı

Yüksek yenileme hızları yüksek ekranlar artık amiral gemisi telefonların kullandığı bir şey değil. Dimensity 700 ile üreticiler yüksek yenileme hızlarını genel kullanıma yönelik telefonlarında da kullanabilecekler. Bu yonga seti, 90 Hz yenileme hızlarına sahip tam HD+ ekranları destekliyor.

Yüksek çözünürlüklü kamera kurulumları

Dimensity 700’ün ISP’si 64 MP’ye kadar çoklu sensörlerin cihazlarda kullanılmasını sağlıyor. Yonga setinin AI yetenekleri olan AI bokeh, AI rengi ve AI güzelliği sayesinde fotoğraflar daha hızlı ve doğru bir şekilde işlenebiliyor. Bu yonga setinde ayrıca gece modu özelliği de yer alıyor.

MediaTek’in tüm bu özellikleri sunması bir başarı değil. Asıl başarı tüm bu özellikleri orta segmente çok uygun fiyata getirebilmesinde. MediaTek bu gidişle 2021 yılında Qualcomm’un orta segment işlemcilerini unutturacak gibi görünüyor.

MediaTek Dimensity 700

Son olarak MediaTek’in 2021 yılında orta segment işlemcilerinin yanı sıra amiral gemisi yonga setleri üretmek gibi bir planının da olduğunu belirtelim. Kim bilir belki önümüzdeki yıl Snapdragon 875 ve Exynos 2100’e büyük ve dişli bir rakip daha gelir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu