GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Beklenen Özelliğini Kullanıma Sunuyor!


Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp diğer platformlarda yer alan ve sevilen özelliği kendi uygulamasına dahil etmek için gün sayıyor.

WhatsApp‘ın sahibi olan Meta, iOS ve Android platformları için uygulama güncellemesi hazırlıyor. Yeni versiyonda muhatapların mesajına tepki bırakmak mümkün olacak. Bu aşamada, güncelleme kapalı beta testinden geçiyor;. Ancak kararlı sürümünde ne zaman geleceği konusunda bir bilgi yok. WhatsApp uygulamasında mesajlara emoji ile cevap verebildiği uzun süredir konuşuluyordu. Ancak geliştiriciler nasıl görüneceklerine karar veremediler. Görünüşe göre sorun sonunda çözüldü. Son test yapısının ekran görüntüleri, işlevin bitmiş görünümünü gösteriyor.

WhatsApp Emoji ile tepki verme özelliğini test ediyor

Şu anda emoticon sayısı 6 ve mesaja verilen tepki görünüyor. Muhtemelen nihai sürümde bu ifadelerin sayısı ya artacak ya da kullanıcılar diledikleri emoji ile tepki verebilecek.

Bu özellik aslında ilk değil. Bunu ilk önce iMessage’da uygulandı. Ardından Facebook fikri aldı ve Facebook’taki mesajlara tepkiler sundu. Daha sonra Instagram’a da geldi. Geçen yılın sonunda Telegram’a da geldi.

WhatsApp

Avrupa Komisyonu geçtiğimiz günlerde Meta anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın hizmet şartlarında ve gizlilik politikasında son zamanlarda yapılan bazı değişiklikleri netleştirmesi gerektiğini duyurdu. Şirketin, AB Tüketimi Koruma Yasasına uygunluğu sağlamak için bu açıklamayı bir ay içinde yapması gerekiyor. Daha önce Avrupa Komisyonu, tüketicilerin WhatsApp’ın yeni hizmet şartlarını kabul etme veya reddetme kararlarının sonuçları hakkında net bilgiye sahip olmadıklarına dair endişelerini dile getirmişti.

Bu süreçte WhatsApp’ın gizlilik olayları ile boğuşmasının yanında yenilik de sunmaya çalışması oldukça sevindirici. Bakalım uzun bir süredir beklenen emojiler ile tepki verme özelliği son kullanıcılara ne zaman sunulacka?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu