Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Redmi Note 10 Pro 5G Yeni İşlemcisi ile Satışa Sunuluyor!

Redmi’nin orta-üst segment telefonu Redmi Note 10 Pro 5G için geri sayım başladı. Telefon çok yakında raflardaki yerini alacak.

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, geçtiğimiz aylarda karşımıza Redmi Note 10 Pro 5G ile çıkmıştı. Satışa sunulmayan bu telefon için artık geri sayımın resmen başladığı müjdelendi. Snapdragon sürprizi ile gelen telefon yeni sürümünde işlemci dopingi alacak. Normalde bu telefonun işlemcisi Snapdragon 732G olarak açıklanmıştı. Ancak yeni sürüm Snapdragon 750 yonga seti ile gelecek.

Fiyat konusunda henüz bir açıklama yapmayan Redmi muhtemelen 400 dolar bandında bir fiyat belirleyecen. 6.67 inç büyüklüğünde 1080 x 2400 çözünürlüğünde 120 Hz’lik ekran ile gelen bu telefonun 6 GB RAM ve 8 GB RAM seçenekleri bulunacak. Depolamada ise 64 GB ve 128 GB’a yer verilecek.

Kamera tarafında ise yine aynı konfigürasyon korunuyor ve 64 MP + 8 MP + 2 MP + 5 MP kuruluma devam ediliyor. Önde ise 16 MP’lik selfie kamerası yer alacak. Ancak Redmi’nin bir sürpriz yapıp kamera tarafında 108 MP sensöre yer verme ihtimalinin de olduğunu belirtelim.

Redmi Note 10 Pro 5G

33W hızlı şarj destekli 5.020 mAh kapasiteli batarya ve Android 11 işletim sistemi ile kutusundan çıkacak olan telefonun Çin pazarına özel olması bekleniyor. Avrupa pazarına ilerleyen dönemde açılacak olan bu model, muhtemelen Mayıs ayı içerisinde resmi olarak tanıtılacak ve anında satışa sunulacak.

Ülkemizde telefon üretimine başlayan Xiaomi, bu tarz telefonlarını önümüzdeki yıllarda İstanbul’daki fabrikasında üretecek. Bu sayede fiyatlarda ciddi düşüşler görebiliriz. Umarız her şey planlandığı gibi gider ve özellikle Android tarafında daha uygun fiyatlar ile karşılaşırız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu