Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Tarihi Gün: Xiaomi HyperOS, MIUI’nin yerini alacak

Xiaomi'nin arayüz seviyesinde yapacağı radikal değişiklik belli oldu. Xiaomi HyperOS, Xiaomi 14 ile birlikte MIUI arayüzünün yerini alacak.


Xiaomi cephesinde tarihi bir an gerçekleşti. Xiaomi’nin başkanı Lei Jun, yeni Xiaomi HyperOS işletim sistemini resmen duyurdu. Lei Jun’ın yaptığı açıklmaya göre yeni arayüz markanın ikonik MIUI sürümünün yerini alacak.

“Bugün tarihi bir an yaşanıyor. Yıllar süren ekip çalışmasının ardından, yeni işletim sistemimiz Xiaomi HyperOS, Xiaomi 14 serisinin duyuru etkinliğinde]resmi olarak tanıtılacak,” Lei Jun.

Buna göre HyperOS çalıştıran ilk akıllı telefonlar Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro olacak. Daha sonra yeni işletim sistemi MIUI’nin yerini tamamen alacak. Xiaomi 14 serisinin resmi duyurusunun 27 Ekim’de yapılması bekleniyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde HyperOS hakkında önümüzdeki günlerde daha fazla bilgiye sahip olacağız.

Xiaomi yakın zamanda ‘Xiaomi Pengpai’ ve ‘Xiaomi Hyper’ ticari markalarını tescil ettirdi. İngilizce metinde HyperOS yazsa da Çince metin ThePaper OS anlamına geliyor.

Şirketin CEO’su Lei Jun, Xiaomi 14 serisinin yeni işletim sistemini kullanan ilk seri olacağını doğruladı ve kıdemli yöneticiye göre Xiaomi 14 serisi için seri üretim başlamış durumda.Jun, HyperOS’un, onu çalıştıran eski telefon ve tabletlerdeki MIUI’nin yerini yavaş yavaş alacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan markanın hazırlamış olduğu ilk Android sürümlerinde hala MIUI arayüzü kullanılıyor. Xiaomi 14’ün tanıtılmasıyla birlikte ilk etapta Çin’de akabinde ise küresel piyasalarda yeni arayüz versiyonuna geçiş yapılacaktır. Xiaomi HyperOS’un neler sunduğu ve MIUI’ya göre hangi hangi yenilikleri içerdiği şu an için bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu