Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

iOS 15 ile HarmonyOS 2.0 Hız Testinde Kozlarını Paylaştı

Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 15 ile HarmonyOS 2.0 hız testinde kozlarını paylaştı. Bakalım Huawei, Apple’ı hız konusunda geçebildi mi?

Huawei’nin geçtiğimiz günlerde tanıtmış olduğu yeni işletim sistemi kozunu bu sefer Apple ile paylaştı. iOS 15 ile HarmonyOS 2.0 hız testinde karşı karşıya geldi. Stabilite konusunda Android’den daha stabil olduğu söylenen Huawei’nin yeni gözdesi, köklü işletim sistemi iOS karşısında oldukça başarılı sonuçlara imza atmayı başarıyor.

Henüz Beta aşamasında olan iOS 15 ve HarmonyOS 2.0, uygulama açma hızı, çalışan uygulamalar arasında gezinme, ayar menüleri bölümünde karşılaştırıldı. İşletim sistemleri, tüm senaryolarda neredeyse aynı hız ve stabilite sergiliyor. Yalnızca uygulama simgesini basılı tuttuğunuzda, iOS 15’teki içerik menüsü HarmonyOS 2.0’dakinden biraz daha geç görünür. Ancak bunun nedeni iOS’in animasyonlarından kaynaklanıyor. iOS 15’te pop-up menüyü açmak için biraz beklemek gerekiyor.

Huawei, bu yıl 300 milyondan fazla cihaza HarmonyOS kurmayı planlıyor ve Çinli teknoloji devi, gelecek yıl 1 milyardan fazla cihaza ulaşmayı planlıyor. Android fork’u olması ile APK. dosyalarını da kurma imkanı sunan bu işletim sistemi görünüşe göre çıkışını gerekleştirdiğinde hız canavarı olacak.

128 KB RAM’e sahip cihazlarda çalışması, bir ekosistem oluşturması ve hız konusunda kullanıcıyı fazlasıyla tatmin etmesi ile büyük övgü alan HarmonyOS 2.0, gerçekten de bir gelecek vadediyor. Huawei’nin bu işletim sistemini 2022 yılında hayal bile edemeyeceğiniz noktalara çıkaracağını düşünüyoruz.

HarmonyOS 2.0’ın iOS 15 karşısında nasıl bir performans sergilediğini merak ediyorsanız aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Videoya geçmeden önce iOS 15’in nihai sürümünde daha hızlı bir performans sergileme ihtimalinin olduğunu belirtelim.

iOS 15 ile HarmonyOS 2.0 hız karşılaştırması

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu