Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPlayStationTeknoloji

PS5 Pro Çift Ekran Kartı ile Gelebilir


Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PS5’ten sonra gözler PS5 Pro modeline çevrildi. PS5 Pro tam iki adet ekran kartı ile gelebilir.

Sony’nin yeni bir patenti, çift grafik kartı tasarımı ve bulut oyun desteği sunan bir konsol üzerinde çalıştığını gösteriyor. Patent, çift GPU/APU tasarım yöntemini ve bulut oyun hizmetleri sağlamak için bir ev oyun konsolu kullanma yöntemini içeriyor. Patente göre, iki grafik kartının çalışma modu çift çekirdekli grafik kartlarına benziyor. Bir çekirdek, grafiklerin bir bölümünü oluşturmaktan sorumluyken, diğeri ilk çekirdeğin kalan oluşturma içeriğinden sorumlu olacak. İlginç bir şekilde, bu patent olası bir PS5 Pro modeline ışık tutuyor

Sony PS5 Pro üzerinde çalışıyor

Patentte ayrıca yeni oyun konsolunun bir GPU’nun “hafif sürümü” ve iki GPU’nun “üst düzey” bir sürümü olarak bölündüğünden bahsediliyor. Üst düzey sürüm, daha büyük depolama ve daha güçlü bilgi işlem performansı içerek. Bu, önceki nesil konsollar olan PS4 ve PS4 Pro’ya benzeyecek. Bu nedenle çift ekran kartlı bir Sony PS5 Pro sürümünün olacağı yönündeki ihtimaller çok yüksek görünüyor..

İkili grafik kartı tasarımı 1 + 1 = 2 efektini elde edemese de çözünürlüğü ve kare hızını artırabilecek. Bu sayede 4K çözünürlükte 120 FPS sabit bir değer olabilir. Ayrıca Sony 8K oyun deneyimi için de bu sayede ilk somut adımı atmış olacak.

PS5

Çift GPU tasarımına ek olarak, patent ayrıca bulut oyun konseptinden de bahsediyor. Bu patent olası bir taşınabilir el konsoluna ışık tutuyor. PSP ile yakaladığı başarıyı PS Vita ile gösteremeyen Sony, Nintendo Switch’in başarı elde etmesinin ardından tekrardan bir el konsolu üretmek isteyebilir.

Sony’nin yeni el konsolunun donanımsal açıdan çok güçlü olması gerekiyor. 5G’nin yaygınlaşması ile veri hatlarında yaşanacak indirme hızındaki artış, bulut oyunculuğunu da tetikleyebilir. Bu sayede internet üzerinden stream mantığı ile el konsolunda oyun oynamak mümkün olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu