Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTCLTeknoloji

TCL Hiçbir Zaman Çıkmayacak Olan Telefonunu Gösterdi

TCL bugün hiçbir zaman çıkmayacak olan katlanabilir telefonunu gösterdi. Bu telefon çıksaydı Galaxy Z Flip’e rakip olacaktı.

TCL, bir süredir katlanabilir telefon işinde uğraşıyordu. Bu alanın bir anda şahlanması firmayı harekete geçirmişti. Ancak bugün ise şirket, piyasaya sürmeyi planladığı kapaklı bir akıllı telefon olan Chicago hakkında konuştu. Hiçbir zaman çıkmayacak olan bu telefon eğer çıksaydı Galaxy Z Flip serisine çok büyük rakip olacaktı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan firma; “Bu ürünü bitirip pazara sunabilirdik ama bu bir şekilde doğru değildi. Bizim için bu kategori gerçekten çok önemli. Bu alanda bir dizi ürün getireceğiz.” şeklinde açıklama yaptı. Şimdilik katlanabilir telefon işine girmeyeceğinin sinyallerini veren firma, bu süreçte ürettiği prototipin de görsellerini paylaştı.

Firma tarafından aktarılan bilgilere göre katlanabilir telefon Chicago, 20:9 en boy oranına sahip 6.67 inç büyüklüüğünde ekrana sahip olacaktı.  Firma bu prototipinde Samsung’un yaptığı gibi ultra ince cam (UTG) yerine plastik bir ekran kullandı.

Chicago ayrıca 6 GB RAM, 128 GB depolama ve 3.545 mAh pil ile birlikte Moto Razr 5G’de olduğu gibi Snapdragon 765G ile gelecekti. CNET’e göre Chicago’da 48 MP birincil kamera, 16 MP ultra geniş ve 44 MP öne bakan sensör bulunuyor. MrMobile , prototipin yazılımının o kadar az geliştirildiğini ve çoğu kamera özelliğinin çalışmayacağını belirtiyor.

TCL

TCL, Chicago’yu Galaxy Z Flip 5G ve Galaxy Z Flip3’ten çok daha ucuza yaklaşık 800 dolardan pazarlamayı hedeflemişti. 2021’in sonunda tanıtılması beklenen ancak iptal edilen bu telefon eğer çıksaydı 800 dolar fiyatı ile kapış kapış satılırdı. Katlanabilir telefonda 800 dolar bandına inebilmek gerçekten yürek ister. Rakipleri 1500 dolardan neredeyse tam iki katı fiyatına katlanabilir telefon satarken TCL’in bu hamlesi oldukça cazip olurdu.

Ancak görünüşe göre işler yolunda gitmedi. Bu yüzden TCL’in katlanabilir telefonunu 12 ila 18 ay sonra anca anca görmeye başlayacağınız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu