Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iOS 18 Yapay Zeka Özellikleri Diğerlerinden Farklı Çalışacak

Apple'a yakın bir kaynağın aktardıklarına göre iOS 18 Yapay Zeka özellikleri internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışacak.

Google, Samsung ve diğer şirketler aktif olarak cihazlarına yapay zeka özellikleri ekliyor, ancak bu yapay zeka gelişmelerin çoğu durumda çalışmsı için internet bağlantısına ihtiyaç duyuyorlar. Endüstri dünyasında saygın bir kaynak olan Mark Gurman’a göre Apple, bu sorunu bağımsız bir büyük dil modeli (LLM) ile çözüyor. iOS 18 ile birilikte bazı yapay zeka özellikleri internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışacak.

Gurman’ın önerdiği gibi yerel dil modeli, daha hızlı sorgu işleme hızları ve daha fazla gizlilik anlamına geliyor. Ancak böyle bir sinir ağının yetenekleri, işlemenin güçlü sunucularda gerçekleştirildiği bulut seçenekleriyle karşılaştırıldığında oldukça sınırlıdır.

iOS 18 ile Yapay Zeka Nasıl Çalışacak?

Ocak ayında, 9to5Mac portalının çalışanları iOS 17.4 kodunda Ajax kod adlı büyük bir dil modelinden bahsedildiği keşfedildi. Aynı zamanda Apple’ın Ajax’ın bulut versiyonu üzerinde de çalıştığı öğrenildi. İOS 18’de yerleşik olarak bulunan yapay zekanın bazı görevleri yerel olarak işlemesi muhtemeldir ancak belirli eylemler için yine de internet erişimi gerekliliği devam edecek.

iOS 18 ve diğer yeni Apple yaazılımlarının sunumu 10 Haziran’da başlayacak WWDC 2024 konferansında yapılacak. Şirketin etkinlik kapsamındaaçıklayacağı yenilikler arasında en çok da yapay zeka işlevleri merak ediliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu