AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTablet

Apple ve Samsung Arasındaki Bir Başka Rekabette Fark Açılıyor


Apple ve Samsung, akıllı telefon pazarında olduğu gibi tablet satışlarında da ilk ikide. Ancak Apple burada farkı gittikçe açıyor.

Küresel çapta devam eden pandeminin üçüncü yılını geride bırakmak üzereyiz. Bu nedenle tabletler iş ve okul ihtiyaçları için yüksek talep görmeye devam ediyor. International Data Corporation’ın (IDC) son raporu, 2021 yılında satılan tablet sayısını ortaya koyuyor. Rapora göre tablet satışları bir önceki yıl aynı dönemde göre yüzde 11.9’luk bir düşüş yaşasa da, tüm yıl hesaba katıldığında toplam sevkiyatlarda yüzde 3.2’lik bir artış yaşandığı kaydedildi. Apple ve Samsung tablet satışlarında ilk ikide yer alıyor, ancak Apple bir numaralı rakibine karşı burada farkı önemli ölçüde açmış durumda.

Apple, iPad ürünleriyle tablet pazarında hakimiyetini sürdürüyor . Cupertino devi, 2021’de 57,8 milyon adet sevkıyatla en üst sıradaki yerini koruyor. Apple tüm tablet pazarının yüzde 34.2’sini elinde bulunduruyor.

Listenin ikinci sırasında 30.9 milyon tablet satışı gerçekleştiren Samsung’u görüyoruz. Samsung da bir önceki yıla göre satışlarını artırmış görünüyor. Öte yandan Samsung tablet pazarının yüzde 18.3’ünü elinde bulunduruyor.

Üçüncü sırada bulunan Lenovo 17.7 milyon ve dördüncü sırada yer alan Amazon ise 16.1 milyon tablet satışı gerçekleştirdi. Akıllı telefon dünyasında önlenemez bir düşüş yaşayan Huawei’yi aynı son tablet pazarında da bekliyor. Burada nispeten daha iyi satışlar elde eden Huawei, 8.7 milyon tablet satışıyla hala ilk beş içerisinde yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu