Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy A21 Alev Alınca Tüm Uçak Boşaltıldı

Uçakta patlayıp alev alan Samsung Galaxy A21 büyük paniğe neden oldu. Uçaktaki yolcular acil iniş kapısından kaydıraklarla tahliye edildi.

Samsung’un bazı akıllı telefonlarında aşırı ısınma sonrası patlamaların yaşanması yeni bir durum değil. Galaxy Note 7 özellikle bu noktada en sabıkalı model ki, telefon daha sonra piyasadan toplatılmak zorunda kalındı. Benzer bir durum şimdi Alaska Havayolları’na ait bir uçakta yaşandı. Samsung Galaxy A21 modelinin alev alması sonucu uçak acil olarak boşaltılmak zorunda kalındı. Neyse ki telefon, uçak inişe geçtikten sonra alev aldı. Bu durumun havada yaşanması bir felakete neden olabilirdi.

Telefon tamamen yandı ve uçuştaki yolcularda herhangi bir yara almadı. Seattle Havaalanı sözcüsü Perry Cooper yaptığı açıklamada olayı doğruladı. Alaska Havayolları’ndaki kaynaklar da olayı doğrularken,  mürettebatın yangını durdurmak için yangın söndürücü tüpler kullanıldığını açıkladı. Yolcular tahliye kaydırakları aracılığıyla uçaktan indirildi.  Yangına müdahale sırasında mürettebattın ikisi yaralandı ve yerel bir sağlık tesisinde tedavi edilerek taburcu edildiler.

Havalimanından bazı yetkililer telefonun tanınmayacak kadar yandığını bildiriyor. Fakat yolculardan biri telefonun Galaxy A21 olduğunu teyit etti. Yine de kapsamlı bir araştırmanın yapılacağı bilgisi verildi. Samsung ayrıca olayla ilgili bir açıklama yaparak, güvenliğin şirketin en büyük önceliği olmaya devam ettiğini vurguladı. Şirket ayrıca Seattle’da yaşanan olayının tamamen soruşturulacağının söz verdi.

Lityum iyon pilli tüm cihazlar yangın ve patlama riski taşır. Bu nedenle özellikle uçaklarda akıllı telefonları kapalı konuma getirmek en doğrusu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu