Akıllı SaatAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Snapdragon Wear 5100 ile Akıllı Saatler Hızlanacak

Qualcomm’un akıllı saatler için geliştirdiği Snapdragon Wear 5100 yonga seti hakkında detaylar geldi. Bu SoC hız canavarı olacak.

Yonga seti devi Qualcomm, bildiğiniz gibi uzun zamandır giyilebilir teknolojiler için de yonga seti geliştiriyor. Wear olarak isimlendirilen bu yonga seti serisine yakında bir yenisi daha eklenecek. Qualcomm Snapdragon Wear 5100 adını taşıyacak olan yeni yonga seti için bugün sevindiren haberler geldi. Görünüşe göre Android tarafında akıllı saatler Apple Watch’tan bile hızlı olacak.

Snapdragon Wear 5100 çok yakında geliyor

Qualcomm Code Aurora forumunda LAW.UM.2.0-00700-SW5100.0 numaralı çipe ait bir referans bulundu. Bilmeyenleriniz için LAW, Linux Android Wear‘ın kısaltması olduğunu belirtelim. UM muhtemelen Birleşik Modem anlamına gelirken, SW5100 Snapdragon Wear 5100’ün kısaltması olabilir. Çipin kod adının ise Monaco olduğu söyleniyor.

Kod parçacıkları, yeni platformun Android 10 ve Android 11 çalıştırdığını gösteriyor. Google ve Samsung’dan gelecek Wear OS 3’ün desteklenip desteklenmeyeceği henüz bilinmiyor. Snapdragon Wear 5100’ün ARM Cortex-A73 çekirdekli dört çekirdekli bir işlemciye sahip olacağı söyleniyor. Snapdragon Wear 4100, ARM Cortex-A53 çekirdekleri tarafından destekleniyordu. Çekirdek bölümünde yaşanacak olan bu değişim, akıllı saatlerin kaderini etkileyecek.

Snapdragon Wear 5100

İlk olarak Atherton kod adlı saatte yer alacak olan yeni yonga setinin, Apple Watch’un işlemcisi Apple S serisinden bile daha verimli olacağı söyleniyor. Performans konusunda da üst düzey bir deneyim sunacak olan bu yonga seti ile birlikte akıllı saatlerin pil ömrünün uzaması da bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu