Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 16 Serisi Çok Önemli İki Gelişme İçerecek

Güvenilir bir kaynağa göre iPhone 16 serisi sanal butonlara sahip olacak. Ayrıca tüm modellerde 120Hz ekran yer alacak.


Günahıyla sevabıyla iPhone 15 serisi tanıtıldı. Birçok ülkede ön siparişe açılan telefonlar gelecek hafta itibariyle raflarda olacak. Ülkemizde ise ön siparişler 22 Eylül’de, satışlar ise 29 Eylül’de başlayacak. iPhone 15 modelleri daha satışa sunulmadan güvenilir kaynaklar iPhone 16 serisi hakkında bilgilendirmede bulunmaya başladı. Mobil dünyasının bir numaralı bilgi kaynağı Digital Chat Station, gelecek nesil iPhone’lar için heyecan verici bilgiler aktardı.

Kaynağa göre iPhone 16 serisinde, daha önce de iddialara konu olan fiziksel tuşların yerine dokunmaya duyarlı katı hal butonları yer alacak. Apple analisti Ming-Chi Kuo daha önce benzer bir özelliğin iPhone 15 Pro serisinde yer alacağı iddia etse de bu gerçekleşmedi.

Aslına bakarsanız bunun ilk adımı iPhone 15 Pro serisiyle birlikte atıldı. Bu modellerde hareketli sessize al düşmesinin yerine daha fazla işlev sunan aksiyon butonu kullanıldı. Bu buton aracılığıyla çok daha fazla kısayola erişmek mümkün.

iPhone 16 Serisi ve Nihayet 120Hz Ekran

Apple’ın Pro ve standart model iPhone’larda sunduğu en büyük farklardan biri ekran tarama hızı. Üç nesildir Pro modellerde 120Hz ekran yer alırken, standart modeller 60Hz ile yetinmek zorunda kaldı.

İddiaya göre bu durum iPhone 16 ailesi ile birlikte değişecek. iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, 90Hz veya 120Hz yenileme hızlarına sahip olarak bu geleneğe son verebilir. Böyle bir yükseltme, standart modeller için önemli bir sıçrama olacak ve daha akıcı görseller ve daha iyi genel ekran performansı sağlanacaktır.

Ayrıca iPhone 16 Pro serisinde kamera yükseltmesi de görülebilir. Spekülasyonlar, 48MP yığılmış süper büyük ana kamera sensörüne ve 5X periskop telefoto lense işaret ediyor. Dynamic Island ve cihazın genel tasarımının değişmeden kalması bekleniyor. Gelecek seride Wi-Fi 7’nin de yer alması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu