Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSSamsungTeknoloji

Galaxy S9 ve iPhone X satışları hızla düşüyor!

Akıllı telefon pazarında Çinli üreticilerin yükselişine hep birlikte şahit oluyoruz. Bu noktada özellikle Oppo, Vivo, Xiaomi ve Huawei büyük satış rakamlarına ulaşırken Android ekosisteminde oldukça merak edilen markalar haline geldiler. Bu bağlamda gelen haberlere göre Galaxy S9 ve iPhone X satışları Güney Kore pazarında yapılan bir araştırmaya göre büyük bir düşüş yaşıyor. Fiyatlarda belli bir miktar geri gelme olsa da birçok kullanıcının yeni nesil orta / üst segment telefonlara odaklandığını görüyoruz. Bu süreç bize neyi gösterecek bilemiyoruz ama hem Samsung‘un hem de Apple‘ın yeni modeller piyasaya sunmaları gerekiyor.

Galaxy S9 ve iPhone X satışları neden düşüyor?

Bu sorunun en önemli cevabı ilginin azalması. Zira tüketicilerin ilgisinin sürekli olarak uyanık tutmak gerekiyor ve hem Samsung hem de Apple bunu şimdilik tam olarak gerçekleştiremiyor. Yayınlanan rapora göre Mart ayında 476.000 adet satan Galaxy S9 Nisan ayında sadece 213.000 adet satış yaptı. iPhone X ise Ocak ayında 475.000 adet satış yaparken Şubat ayında sadece 70.000 adet satış gerçekleştirdi. Bakalım bu düşüş önümüzdeki dönemde de devam edecek mi?

Vs

Bizim Yorumumuz

Bu rakamlara bakıldığında üreticilerin kendilerini bir miktar sorgulamaları gerektiğini düşünüyoruz. Satışların düşmesi gayet doğal bir süreç ama bu kadar keskin düşüşlerin aylık döngülerde yaşanması pek normal görünmüyor. Üreticilerin en önemli kontrol noktaları fiyatlandırma diye düşünüyoruz. Bakalım yeni telefonlar bize neler sunacak?

Aaaaa! Galaxy A8 2018 için Android Oreo çalışmaları başlamış!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu