Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 14 Pro Serisi Yıllar Sonra Beklenen Bir Özelliğe Sahip Olacak

iPhone 14 Pro serisi modeller diğer markaların yıllar yıllar önce kullandığı ekran sürekli açık özelliğine sahip olabilir.

Always On Display bizim ise yaygın halde kullandığımız ekran sürekli açık özelliği bu yıl ilk kez Apple tarafından benimsenebilir. Yeni bir rapora göre iPhone 14 Pro serisi ekran sürekli açık özelliğine sahip olacak. Apple yüksek frekans hızına sahip panelleri rakiplerinden yıllar sonra kullanmaya başladı. Ekran sürekli açık özelliği içinse markanın bunu benimsemesinin üzerinden neredeyse on üç yıl geçmesi gerekiyormuş. Ekran sürekli açık özelliği ilk kez 2009 yılında Nokia 6303 telefonda kullanıma sunuldu. Bu özellik ardından Simbian ve Lumia cihazlarıyla Nokia akıllı akıllı telefonlarda yaygın hale getirdi. Halihazırda birçok Android üreticisi bu özelliği AMOLED tabanlı neredeyse tüm akıllı telefonlarında kullanmakta.

iPhone 14 Pro fiyatı

iPhone 14 Pro Serisi 1Hz-120Hz Ekranla Geliyor

Apple iPhone 13 Pro serisinde 120 Hz yenileme hızına sahip ProMotion ekranlar kullandı.  Bu yıl ki iPhone 14 Pro modellerinde de bu ekran teknolojisinin yanı sıra işlevselliği artıracak bazı güncellemeler görebiliriz.

Apple halihazırda iPhone 13 Pro serisinde daha iyi güç verimliliği sağlayan değişken yenileme hızlarına sahip LTPO panellere yer veriyor. ProMotion ekranları temel olarak yalnızca gerektiğinde yüksek yenileme hızları üreterek pil ömrünü korumayı başarıyor. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’te 10 Hz ile 120 Hz arasında desteklenen yenileme hızlarını görülebilir. Samsung ve OPPO gibi markalar bunu minimum 1Hz’e kadar düşürebiliyor.

Apple da muhtemelen iPhone 14 Pro ailesinde kare hızını 1Hz’e kadar düşürerek ekran sürekli açık özelliğinde pil tüketimini en aza indirmeyi hedefleyecek. Apple, ekran sürekli açık özelliğini halihazırda bazı akıllı saat çözümlerinde kullanmakta.

Ekran sürekli açık işleviyle birlikte iPhone 14 Pro / Pro Max kullanıcıları ekranı açmadan saat, tarih ve bildirimler gibi bilgileri ekran üzerinde görebilecek. Bu özelliğin iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinde yer alıp almayacağı ise bilinmiyor. zira bu modellerde 60Hz ekran kullanımının süreceği iddia ediliyor.

iPhone 13 Bu Yılın En Popüler Telefonu Olacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu