AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriLGTeknolojiYapay Zeka

LG DeepThinQ Yapay Zeka Teknolojisi Nedir?

IoT (Internet of Things) yani Nesnelerin İnterneti gelişmeye başladığından beri AI (artificial intelligence) yani Yapay Zeka oldukça önemli bir noktaya taşındı. Mobil tarafta bu konuda ilk adım atan üretici ise Çinli Huawei oldu. 2016 yılında pazara sunduğu Mate 9 ile birlikte Deep Learning sistemini bizlere tanıtan üretici bu yıl Mate 10 Pro‘da gerçek anlamda Yapay Zeka teknolojisini kullanan ilk üretici oldu. LG ise bu noktada geçtiğimiz yıl Güney Kore’de hayata geçirdiği Yapay Zeka Laboratuvarı ile LG DeepThinQ 1.0 teknolojisini geliştirdi. Bu teknoloji ile birlikte nesnelerin interneti denen sistemin ve mobil tarafta ürünlerin birbirleri ile iletişime girmesi, kendi başlarına karar verme süreçleri de başlamış oldu.

LG DeepThinQ ile Hayat Daha Kolay!

LG tarafından yapılan açıklamaya göre yeni nesil LG DeepThinQ teknolojisi klima, kullanıcılarının alışkanlıklarını zaman içerisinde öğrenerek, evin ısısını kullanıcının genellikle tercih ettiği seviyeye getirebiliyor. “Kabin görüntüleme teknolojisi” ise şoförün yüz ifadesini ve hareketlerini öğrenebilirken, sürücünün uykusuz kalmaya başladığı anı tespit edebiliyor. ThinQ, araç sahibi hakkında elde ettiği bilgileri kullanarak, müziği, ışıklandırmayı ve klimayı otomatik olarak ayarlayabiliyor.

Bu teknolojinin diğer yapay zekalarla birlikte çalışması ise şimdilik bir bilinmezi de beraberinde getiriyor. Bu teknolojinin Android, Linux ve webOS  ile çalışacağını belirten LG, Apple ve Samsung cihazlar ile DeepThinQ‘nın nsıl bir birliktelik ortaya koyacağını belirtmiyor. Yapay Zeka son dönemde oldukça önem verilen bir konu ve LG’nin de bu teknolojiye DeepThinQ ismi ile giriş yaptığını belirtelim. Bakalım LG G7‘de DeepThinQ Yapay Zeka sistemi bulunacak mı?

LG G7 Gerçek Görüntüsü ile Karşımızda!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu