Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungXiaomi

Samsung’u Bekleyen Büyük Tehlike: Xiaomi

Akıllı telefon satışları söz konusu olduğunda Xiaomi Samsung ‘a epey yaklaştı. Hatta Xiaomi’nin çok yakında Samsung’u geçeceği konuşuluyor.

Xiaomi, Apple’ı geçerek tarihinde ilk kez akıllı telefon satışları listesinde ikinci sıraya yükseldi. Xiaomi bu defa Samsung ‘u gözüne kestireceğe benziyor. Satış rakamları ve aradaki fark göz önüne alındığında Xiaomi’nin Samsung’u geçmesi pek de zaman almayacak gibi.

Canalys Research tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan raporda 2021 yılı ikinci çeyrek döneminde gerçekleşen akıllı telefon satışlarına yer verildi. Samsung burada yüzde 19 pazar payı ile bir çeyreği daha lider konumda geçirdi. Bu duruma uzun zamandır alıştık, fakat son dönemde Xiaomi dış kulvardan öyle bir atak yaptı ki, Samsung’a artık “Burada sana rahat yok.” mesajını net bir şekilde verdi.

Xiaomi, yüzde 17 pazar payı ile tarihinde ilk kez telefon satışları listesinde ikinci sıraya yükseldi. Bu dönemde iPhone satışlarında durağanlık seyrettiği için satışlarda kayda değer bir büyüme göze çarpmıyor. Fakat Apple’ın kemik bir kullanıcı kitlesi var ve bu kitle Apple’ı her zaman için ilk üç içerisinde tutmaya yetecektir.

Burada tehlikenin farkında olmayan ya da olduğu için strateji değişikliğine giden Samsung, Xiaomi’nin büyük tehdidi altında. Samsung son verilere göre satış hacmini %15 artırsa da bu oran Xiaomi’nin yüzde 83’lük büyümesi karşısında bir süre sonra yetersiz kalacaktır. Hatta öyle ki Samsung’a yakınlığıyla bilinen ve verdiği bilgilerle mobil dünyasında bir fenomene dönüşen Ice Universe adlı kullanıcı Samsung için dikkate alınması gereken bir değerlendirme yapıyor. Kullanıcıya göre Samsung satış stratejini değiştirmezse 10 çeyrek sonra (iki buçuk yıl) en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumuna gerileyecek.

Samsung bu tehlikenin farkına mi bilmiyoruz? Bu yıl yeni bir Note serisi telefonun tanıtılmayacak olması, bunun yerine katlanabilir telefonlarda fiyatların %20 aşağıya çekilecek olması yeni bir stratejinin işareti olabilir.

Samsung strateji değiştirse de Xiaomi, Redmi, POCO ve Black Shark markaları altında neredeyse her hafta yeni bir telefon tanıtılıyor. Fiyat ve performans odaklı telefonlar Xiaomi ve alt markalarının pazar payını her ülkede yukarı çekmekte. Başka bir ifadeyle Xiaomi freni patlayan kamyon gibi yokuş aşağı iniyor ve önüne gelen her şeyi ezip geçiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu