Genel

WhatsApp Çöktü! Telegram Türkiye Nüfusu Kadar Kullanıcı Kazandı!

Facebook ve hizmetlerinin geçtiğimiz gün çökmesi rakiplerine yaradı. Telegram bir gün içerisinde Türkiye nüfusu kadar kullanıcı kazandı.

Facebook’un hizmetlerinin çökmesi rakiplerinin işine geldi. 4 Ekim’de yaşaşan ve 6 saatten fazla süren WhatsApp‘taki çökme sorunu Telegram için harika bir fırsat oldu. Telegram’ın yaratıcısı Pavel Durov, 4 Ekim’de uygulamanın kayıt sayısında ve kullanıcı etkinliğinde rekor bir artış kaydettiğini resmen doğruladı. Bir günde, habercinin izleyici kitlesi 70 milyon kişi arttı.

Telegram rekor seviyede kullanıcı kazandı

Telegram’ın kurucusu olan Pavel Durov, konuyla ilgili olarak; “Kayıt sayısında ve kullanıcı aktivitesinde rekor bir artış yaşadık. Telegram’ın günlük büyüme oranı, normları bir kat daha aştı ve bir günde diğer platformlardan 70 milyondan fazla kişiyi kabul ettik. Uygulamamız, kullanıcılarımızın büyük çoğunluğu için kusursuz bir şekilde çalışmaya devam ettiğinden, ekibimizin benzeri görülmemiş büyümeyi ele alma biçiminden gurur duyuyorum. Ancak, bu kıtalardan milyonlarca kullanıcı aynı anda Telegram’a abone olmak için acele ettiğinden, Amerika’daki bazı kullanıcılar normalden daha düşük hızlarla karşılaşmış olabilir. Mevcut kullanıcılarımızdan yeni gelen arkadaşlarına merhaba demelerini, ambalajlarını açmalarına yardımcı olmalarını ve stoklarımızda ne olduğunu bilmelerini rica ediyorum. Burada kaldıklarından ve anladıklarından emin olun. Telegram neden rekabette ışık yılı ileride? Yeni kullanıcılar için şunu söylemek istiyorum. En büyük bağımsız mesajlaşma platformu olan Telegram’a hoş geldiniz!. Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız.” ifadesini kullandı.

WhatsApp Telegram

Daha önce Durov, Telegram’ın dünya çapında 50 milyon Rus ve 500 milyon kullanıcısı olduğunu söylemişti. 600 milyon kullanıcı bandına WhatsApp sayesinde erişen Telegram’ın büyümesi önümüzdeki dönemlerde de devam edecek gibi görünüyor. WhatsApp’ta yaşanan bir çökmenin rakip platforma Türkiye nüfusu kadar kullanıcının geçmesi oldukça kritik bir dönüm noktası. Bu kullanıcılar Telegram’ın özelliklerini keşfettikçe WhatsApp’a olan bakış açıları değişebilir. Bu yüzden WhatsApp’ın daha fazla yenilik sunması gerekiyor ki kullanıcılarını bünyesinde tutabilsin.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu