Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi HyperOS Ekran Görüntüleri Sızdırıldı, İşte Yeni Xiaomi Arayüzü

Xiaomi HyperOS cephesinden çok sayıda ekran görüntüsü sızdırıldı. Görüntüler K-kontrol panelini, temaları ve kilit ekranını ortaya koyuyor.

Xiaomi kullanıcıları için heyecanlı bekleyiş sona ermek üzere. Marka, 27 Ekim tarihli etkinliğinde Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro‘nun yanı sıra HyperOS adlı yeni arayüz sürümünü duyuracak. Tüm Xiaomi ekosistemleri için tasarlanan yeni arayüz sürümü 2024’te küresel çaptaki kullanıcılar için dağıtıma sunulacak. HyperOS’un nasıl bir kullanıcı deneyimi sunacağı ve özellikle görünüm noktasında neleri değiştireceği merak konusu. Duyuru tarihi yaklaşırken Weibo aracılığıyla bazı ekran görüntüleri sızdırıldı. Eminiz ki bu görüntüler biraz olsun merakınızı giderecek.

Xiaomi HyperOS Sızdırıldı

Kontrol Paneli:

HyperOS kontrol paneli görünüm itibariyle MIUI 14’ten pek farklı değil. Ancak düzende ve eklemelerde yapılan iki önemli değişiklik var. Birincisi, bir medya denetleyici widget’ının dahil edilmesi, ikincisi ise akıllı cihaz yönetimidir. Ancak mevcut düzenlemelerin çoğu MIUI kullanıcılarına tanıdık gelecektir.

Bildirim Paneli:

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise HyperOS’un öncelik bazlı bildirim sistemi gibi MIUI 14’ten daha akıllı bildirim yönetimi sağlayacak olması.

Ana ekran

Ana ekran düzenine baktığımızda, önceki sürüme göre biraz kavisli olan uygulama içi simgelerdeki iyileştirmeler dışında temelde MIUI ile aynı.

Yazı Fontu ve Tipi

Ekran görüntülerinde görebildiğimiz kadarıyla, bazı uygulamalarda tipografi/yazı tipleri üzerinde ince ayar yapılmış ve bu durum kullanıcılar için daha iyi görünürlük sağlayacaktır.

Temalar:

HyperOS muhtemelen en çok temalar ve kilit ekranları için özelleştirmelere odaklanıyor. Şirket, aralarından seçim yapabileceğiniz üç yeni tema stili ekledi:

  1. Dergi
  2. Klasik
  3. Eşkenar dörtgen

Bunların tümünde çeşitli kilit ekranı stilleri ve ekrandaki yazı tipi düzenlemeleri var. Yeni temalar aynı zamanda farklı türdeki kilit ekranlarını ve duvar kağıdı derinliği dahil duvar kağıdı efektlerini de destekleyecek.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da Xiaomi’nin kilit ekranı için yeni yazı tipi ve widget özelleştirmeleri kullanmaya odaklanmış olması. Özellikle bu gelişmeler kullanııcların ilgisini fazlasıyla çekecektir. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu