Elektrikli ArabaTeknoloji

700 Km Menzil ve Kurşunlansa Dahi Patlamayan Elektrikli Araç Bataryası Tanıtıldı!

Çinli otomotiv devi GAC Motor, 700 km menzile ve kurşunlansa dahi patlamayan P58 araç bataryasını tanıttı.

Çin’in önde gelen elektrikli araç firması GAC Motor, batarya yangının ve patlamalarına son verecek yeni P58 bataryasını tanıttı. Şimdiye kadar hiçbir elektrikli araba bataryasında görülmeyen bu teknolojiyle, Şarjör 2.0 adı verilen LFP hücre, mikron seviyede tek kristalimsi yapıda aktif malzeme ile donatılarak patlamıyor. Bununla kalmayıp enerji ve güç yoğunluğu polikristal LFP hücrelerin üzerine çıkabiliyor.

GAC Motor, P58 Bataryasını Gelecek Yıl Aion ve Hyper Marka Otomobillerde Kullanacak

Firma üretilen bu 700 km üzeri menzile sahip bataryasını 2024 yılında Aion ve Hyper marka otomobillerde kullanmayı düşünüyor. Bu batarya 1.200 kN basınç kuvvetine dayanabilen kurşunlansa dahi patlamayan bir yapıya sahip. Nano seramik kaplı polimer seperatör ile yüksek sıcaklıkta bile bozulmuyor. Ayrıca firma, bataryanın 1,5 milyon kilometrenin üzerinde bir kullanım ömrü olacağını öngörüyor.

Guangzhou şehrinde dev bir batarya fabrikasının temelini atan GAC Motor, bugün bu tesiste ilk örneğini banttan indirdiği hücre ve bataryaların seri üretimine Mart 2024’te başlayacak. 6 GWh kapasiteli fabrikanın 2025 sonu 36 GWh seviyesine ulaşması bekleniyor.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu