AppleGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

Apple Silicon işlemci ile Mac fiyatı düşmeyecek! Aksine artacak!


Apple yine ezber bozmaya devam ediyor. Apple Silicon işlemci sayesinde Mac fiyatları düşeceği yerine artacak. İşte ünlü analistin tahminleri.

Apple, WWDC 20 etkinliğin sonunda merakla beklenen Apple Silicon işlemci hakkında ilk açıklamayı yapmıştı. İlk olarak Mac mini modellerinde geliştiriciler üzerinde denenecek olan bu işlemcinin fiyatlara olumlu etki edeceği düşünülüyordu. iPhone’lardaki Apple A serisi işlemciler ile Qualcomm, Huawei ve Samsung‘a ders veren Apple’ın, maalesef ki bizleri yine şaşırtacağı ortaya çıktı.

Intel işlemcilerden vazgeçerek kendi yüksek performanslı ve verimlilikli işlemcilerini Mac modellerinde 2021 yılından itibaren kullanmaya başlayacak olan Apple, fiyat konusunda indirime gitmeyecek gibi görünüyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, bu işlemcilerin maliyetinin yüksek olduğunu belirtti. Ming-Chi Kuo, maliyetinin yüksek olması Mac modellerinde olası bir zammı gündeme getirebileceğinin altını çiziyor.

Bu tip yeni teknolojiler ilk etapta doğal olarak maliyeti yüksek olur. Bu en yakın örneği katlanabilir telefonlardan verebiliriz. Ancak Apple’ın yıllar içerisinde maliyeti düşürmesi ve Intel işlemciden bile daha düşük maliyetli Mac üretmesini bekliyoruz. Mac ve MacBook fiyatları muhtemelen 2-3 yıl daha bu seviyelerde olacak. Daha sonrasında ise Apple’ın maliyeti düşürmesi ile fiyatlarda da bir iyileştirme göreceğiz.

Apple Silicon

Apple’ın Mac satışları konusunda atılımlar yapmak istediği açıkça ortada. Artık en çok satan PC sıralamasında ilk 3’e girmek isteyen Apple, bu yüzden fiyatlarını düşürmesi gerekiyor. Umarız bu tahminler doğru çıkar var yeni modelleri 999 dolar badında görmeye başlarız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu