Dizüstü BilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknoloji

MediaTek Wi-Fi 6E Modülü ile Hız Manyağı Yapacak


Yonga seti devi MediaTek Wi-Fi 6E modülünü tanıttı. Laptop modellerinde kullanılacak olan bu modül ile hız konusunda çığır açılacak.

MediaTek ve AMD, AMD RZ600 Serisi MediaTek Wi-Fi 6E modülleri olarak adlandırılan en yeni Wi-Fi çözümünü ortaya çıkarmak için MediaTek ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık sonucunda MediaTek Filogic 330P yongasının üretileceği açıklandı. Bu yonga 2022’den itibaren yeni nesil AMD Ryzen serisi dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara güç sağlamak için tasarlanacak.

Filogic 330P yongası, Bluetooth 5.2 (BT/BLE) ile birlikte 2×2 Wi-Fi 6 (2.4/5GHz) ve 6E (6GHz bandı 7.125GHz’e kadar) desteği sağlayacak. Wi-Fi’de çığır açacak olan bu yonga 2.4Gbps’ye kadar hızları ve 160MHz kanal bant genişliğinde yeni 6GHz spektrumunu destekliyor.

Ayrıca MediaTek’in güç tüketimini optimize eden ve dizüstü bilgisayarlar için ideal hale getiren güç amplifikatörü (PA) ve düşük gürültülü amplifikatör (LNA) teknolojisine sahip olacak. Şimdilik bu yongayı barındıracak laptoplar açıklanmadı. 2022’de artık dizüstü bilgisayarlarda da yüksek hızlı Wi-Fi bağlantısına sahip olacağız.

MediaTek Wi-Fi 6E

Daha önce de belirtildiği gibi, bu yeni RZ600 Serisi Wi-Fi 6E modülleri, 2022’de yakında çıkacak olan Ryzen tabanlı PC’lere ve dizüstü bilgisayarlara güç sağlayacak.

Lansman hakkında yorum yapan MediaTek’in Akıllı Bağlantı Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Alan Hsu; Yeni nesil AMD dizüstü bilgisayarlara güç sağlayan bu yüksek verim ve ultra düşük güçlü yonga seti ile tüketiciler oyun oynarken, yayın yaparken ve görüntülü sohbet ederken kesintisiz bağlantının ve daha uzun pil ömrünün keyfini çıkarabilirler. MediaTek, akıllı TV’ler, yönlendiriciler ve sesli asistanlar dahil olmak üzere bir dizi farklı segmentte halihazırda Wi-Fi lideridir. Yeni Filogic 330P yonga seti, biz PC pazarındaki ayak izimizi genişletmeye devam ederken bağlantı portföyümüzü daha da genişletiyor.” dedi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu