Güncel Teknoloji HaberleriGüncellemeMobirollerOyun Haberleri

DooM Not Defteri Üzerinde Çalıştı!


FPS oyunlarının efsanesi DooM Not Defteri üzerinde çalıştı. Geliştiriciler not defterinde DooM’un oynanabileceğini kanıtladı.

Oyun dünyasına FPS türüne yön veren isimlerden olan Doom, alışılmadık bir şekilde yeniden piyasaya sürüldü. Sadece bu sefer olağandışı bir cihazdan değil, standart olmayan bir oyundan bahsediyoruz. Doom Not Defteri üzerinde çalıştırıldı. Bu ilginç projeye gelin yakından bakalım.

Geliştiriciler oyunu ASCII grafiklerini kullanarak Notepad uygulamasında (Notepad) çalıştırdı. Aşağıdaki videonun hızlandırılmadığını, yani oyunun hızlı çalıştığını ayrıca belirtmekte fayda var. Ayrıca notepad.exe uygulama kodunda hiçbir şekilde değişiklik yapılmamış. Projenin yazarı yakın gelecekte NotepadDOOM’u piyasaya sürmeyi vaat ediyor, yani herkese açık olacak.

Ayrıca geliştiriciler Microsoft Kinect tabanlı bir proje planlıyor. Bu tip eksi oyunları farklı uygulamalar üzerinde çalıştırmak teknolojinin geldiği noktayı açıkça gösteriyor aslında. Zamanında devrim yaratan bu oyunların şimdi not defteri üzerinde oynanabiliyor olması oldukça sevindirici. Bakalım bundan 30 yıl sonra şimdiki AAA oyunları çalıştırmak çocuk oyuncağı olacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu