Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi selfie kamera için öyle bir patent aldı ki! Efsane gerçekleşiyor

Akıllı telefon pazarında şehir efsanesi olan 2 donanım vardı. Ekran içi parmak izi okuma sensörü ve 10X Zoom özelliği dilden dile dolaşan bir efsane haline gelmişken her iki donanım da artık akıllı telefonlarda kullanılır bir noktaya geldi. Hatta ekran içi parmak izi okuma sensörü artık orta segment telefonlarda bile kullanılır bir noktaya geldi. Bu efsaneler gerçek olunca mobil pazarın yeni bir efsaneye ihtiyacı vardı ve bu da ekran içine konacak selfie kamerası ile dolduruldu. Bir süredir Oppo‘nun başını çektiği üreticilerin ekran içine kamera koymaya çalıştığını görüyoruz. Bu konuda Oppo‘dan sonra Xiaomi selfie kamera donanımını ekran altına koymak için bugün bir patent başvurusunda bulundu.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Xiaomi selfie kamera
Xiaomi selfie kamera

Xiaomi selfie kamera donanımını ekran altına koyacak mı?

Son dönemde üreticiler bu işe kafayı takmış durumda ve sanıyoruz ki ilk ürünü de Oppo Find X‘in yeni modelinde göreceğiz. Zira Oppo bu konuda patentini çoktan aldı ve bu donanımı telefonlarına koymaya en yakın üretici.

Xiaomi ise bu ürünü 2020 yılı içinde pazara sunacak yorumları yapılıyor. Her ne derseniz deyin; önümüzdeki dönemde mobil pazarda çok şey değişecek ve bu değişime hazır olamayan üreticiler çentikleri ile birlikte daha da dibe doğru gitmek zorunda kalacaklar…

Oppo ekran altı kamera teknolojisini geliştirdi mi? Yoksa bu o mu?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu