Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 kaç adet üretilecek? Size kalacak mı?

Apple’ın bu ay tanıtacağı iPhone 12 ailesi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Şimdi de kaç tane üretileceği ortaya çıktı.

Apple, önümüzdeki haftalarda artık merakla beklenen iPhone 12 modellerini tanıtacak. Bu yıl karşımıza dört farklı iPhone modeli ile çıkacak olan Cupertinolu teknoloji devinin üretim hattında sıkıntı yaşacağı düşünülüyordu. Koronavirüs salgını sonrası stok sıkıntısı çekeceği söylenen Apple, bu sorunun da üzerinden gelecek gibi görünüyor.

Bloomberg’in Apple’a yakın kaynaklarına göre; Apple, tedarikçilerinden ilk etap için tam 75 milyon adet 5G destekli iPhone hazır etmesini istemiş. İlk olarak Amerika ve belli başlı Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak olan yeni modellerde hem mmWave hem de sub-6 desteği yer alacak. Yani gerçek 5G teknolojisini sunacak olan Apple, dünyanın belli başlı noktalarında stok sıkıntısı çekmeyecek.

iPhone 12

Apple’ın Türkiye gibi 3. parti pazar olarak nitelendirdiği ülkelere maalesef ki iPhone 12’ler biraz gecikmeli olarak gelecek. Kasım ayı içerisinde ülkemizde resmi olarak satışa sunulmasını beklediğimiz yeni modeller maalesef ki fiyatlarından dolayı pek ilgi görmeyecek gibi görünüyor.

Güncel kurlar ve vergileri eklediğimizde ortaya çıkan rakamlara göre düz iPhone 12’nin 8.499 TL‘ye en tepe Pro Max modelinin ise 16.000 TL bandında satılacağını söyleyebiliriz. LiDAR tarayıcı ile gelecek olan bu modellerde dünyanın en hızlı işlemcisi Apple A14 ve 4 GB RAM yer alacak. Hız canavarı olacak olan yeni iPhone’lar maalesef ki herkesin elinde olmayacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu