Akıllı TelefonAppleCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneKatlanabilir TelefonlarMobirollerTeknoloji

Apple katlanabilir telefon yapıyor! Fiyat artık 30 bin olur!

Uzun süren uğraşlar sonucu Apple, nihayet katlanabilir ekranlı telefon üzerine çalışmalara başladı. Çıkış tarihi de sızdırıldı.

Akıllı telefon dünyasının şüphesiz en iyi teknolojilerinden biri katlanabilir ekranlı telefonlardır. Bazı dev şirketler bizleri geçtiğimiz yıllarda bu teknoloji ile tanıştırdı. Ancak herkesin gözü kulağı  tabi  ki de Apple‘a yöneldi. ABD’li şirket bildiğiniz üzere yeni akıllı telefonlarında pek fazla ileri teknoloji kullanmayı tercih etmiyor. Bunun sebebi ise ileride oluşabilecek büyük sorunlarla karşı karşıya kalmamasından kaynaklanıyor. Konuya biraz daha açıklık getirecek olursak, örneğin Samsung, ilk katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold‘da epey sorun yaşadı. Apple‘da bu tip sorunlarla karşılaşıp müşterilerine mahcup olmamak için ileri teknolojiler tam olarak rayına oturduktan sonra kullanmayı tercih ediyor. Yani direkt olarak bu işe atılmak yerine, biraz süreci değerlendirmeyi tercih ediyor.

Ama artık beklenen gün geldi. Diğer dev şirketlerin ardından artık Apple‘da katlanabilir ekran telefon işine nihayet giriyor. Taiwan Economic Daily’den gelen son raporlara göre Apple, 2021 yılında ilk katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya sürecek. Hatta ilgili tedarikçiler yeni telefon ile ilgili bazı kritik özelliklere de değindi. Söylentilere göre yeni katlanabilir Apple telefonu, çift tasarımlı bir ekran ile  karşımıza çıkacak. Bunun yanı sıra cihazda Face ID bulunmayacak. ABD’li şirket bu telefonda yan parmak izi kilidine yer verecek. Bu da Apple cephesinde bir ilk olacak.

Buna ek olarak Apple, katlanabilir ekranlı telefon için Hon Hai, Daliguang, Kecheng ve diğer mevcut iPhone tedarik zinciri üyeleri ile işbirliği yapacak.  Bunların arasında Hon Hai, katlanabilir iPhone‘ların seri üretiminin montajında ilk aşamada rol alacak. Daliguang ise optik lensler üzerine çalışacak. Kecheng şirketinin ise ne yapacağı hakkında henüz net bir bilgi yok. Bildiğimiz tek şey bu tedarikçinin, Apple ile ilk kez çalışacak olması.

Son olarak Jon Prosser adında tanınmış bir kişi, Twitter’da Apple’ın yeni iPhone için iki bağımsız ekran paneli prototipi geliştirdiğini açıkladı.

2021 yılında tanıtılması beklenen katlanabilir iPhone‘lara heyecan şimdiden başladı. Bakalım Apple, kullanıcılarını  ileri teknoloji telefonları ile büyülemeyi başarabilecek mi? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu