AppleGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji Haberleri

İkinci Nesil Apple Vision Pro ”Alaska” Kod Adıyla Geliştiriliyor

Apple Vision Pro, şirketin en büyük yatırımlarından biri. Son kullanıcı fiyatı aşırı yüksek olan ürün için ucuzlaştırma çabaları sürüyor.

Yakın zamanda şirketin ilk karma gerçeklik kulaklığı Apple Vision Pro için, kod adı “Project Alaska” olan halefi üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen, yeni nesil kulaklıkla ilgili tasarım değişiklikleri, donanım bileşenleri ve potansiyel lansman penceresi gibi bazı ayrıntılar ortaya çıktı.

MacRumors tarafından hazırlanan bir rapora göre Project Alaska, genel görünüm açısından önceki modele yakın bir benzerlik taşıyacak. Ancak özellikle hoparlörlerde bazı fark edilebilir farklılıklar olabilir. Daha önceki bir haberimizde Apple Vision Pro’nun ucuzlayabileceğini belirtmiştik.

Bazı tasarımlar hoparlör muhafazasının olmadığını belirtirken diğerleri üst havalandırma deliklerinin yakınında hoparlör tipi deliklerin varlığını öne sürüyor. Ek olarak, belgelerde bir ses aksesuarına ilişkin referansların bulunması, bir sonraki kulaklık için harici bir hoparlör olasılığının sinyalini veriyor.

Arka kayışlar da yeniden tasarlanıyor. MacRumors bunları “tasarım ve görünüm açısından daha basit” olarak tanımlıyor ve dizüstü bilgisayar çantaları veya sırt çantalarında yaygın olarak bulunan düz kayışları anımsatıyor.

Bu tasarım değişikliği, ikinci nesil Apple Vision Pro için daha uygun bir fiyat etiketi öneren önceki söylentilerle uyumlu olabilir.

Donanım bileşenlerine bakıldığında rapor, sensörler arasında pusula, ortam ışığı sensörü, manyetometre ve jiroskopu listeliyor. Bağlantı seçenekleri arasında Wi-Fi, Bluetooth 5 ve ultra düşük gecikmeli ses bulunuyor.

Kulaklıkta ayrıca iki mikro OLED ekran, bir TrueDepth kamera, dört bilgisayarlı görüş kamerası, iki RGB kamera, düşük ışık koşulları için iki kızılötesi aydınlatıcı ve yarı otomatik gözbebekleri arası mesafe ayarı bulunacak.

İkinci nesil Vision Pro’nun 2025 yılında ürün doğrulama testi (PVT) aşamasına girmesi ve potansiyel olarak 2025 sonu veya 2026 başında piyasaya sürülmesinin önünü açması bekleniyor. Fiyatlandırma detayları hala gizli olsa da, birinci nesil modelden daha uygun fiyatlı olması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu