Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

Realme 5G Telefon Satışında Rekor Kırdı

Çinli teknoloji üreticisi Realme 5G telefon satışı konusunda kendini aştı. Realme’nin kırdığı yeni rekor firmanın yüzünü güldürüyor.

Realme, en son Counterpoint raporuna göre 2021 yılının 3. çeyreğinde yıllık bazda yüzde 831 büyüme kaydederek dünya çapında en hızlı büyüyen 5G Android akıllı telefon markası oldu. Küresel 5G akıllı telefon satışları 2021’in 3. çeyreğinde yıllık yüzde 121’e yükseldi. Bu realme ile art arda ikinci çeyrekte küresel 5G Android akıllı telefon satışlarında 6. sırayı koruyor. Realme 5G telefon satışı konusunda rakiplerine adeta göz dağı veriyor diyebiliriz.

Realme 5G konusunda ben buradayım diyor

Rapora göre OPPO; yıllık yüzde 165 büyüme ile ikinci sırada yer alırken, onu yüzde 147 büyüme ile vivo, yüzde 134 büyüme ile Xiaomi, yüzde 70 büyüme ile Samsung ve yüzde 11 büyüme ile HONOR izledi. Rapora göre bu markalar yalnızca 2021 yılının 3. çeyreğinde dünya çapında 5 milyondan fazla 5G telefon satışını gerçekleştirdi. Diğer firmaları da işin içine kattığımızda rakamın 8 milyonu geçeceği söyleniyor.

Realme’nin büyümesinin çoğunun Çin, Hindistan ve Avrupa’dan geldiğini ekledi. realme Hindistan CEO’su birkaç ay önce 200 dolar üzerindeki tüm realme ürünlerinin 5G ile geldiğini söyledi. Bu rakamları artırmak için firmanın 100 ila 150 dolar arasındaki telefonlarına da 5G desteğini ekleyeceği söyleniyor.

5G’nin hızlı büyümesi hakkında yorum yapan Araştırma Direktörü Tarun Pathak; “Realme, güçlü çok kanallı stratejisi ve fiyat aralıklarında geniş bir 5G portföyü ile en hızlı büyümesine yardımcı oldu. Onu OPPO ve vivo izledi. Mevcut 5G pazar lideri Apple, 5G akıllı telefon pazarına yalnızca 2020’nin 4. çeyreğinde girdi.” ifadelerini kullandı.

 

Bölgesel dinamikler hakkında yorum yapan Kıdemli Analist Varun Mishra ise; “Hindistan’da realme’nin 5G satışları, tüm bölgeler arasında en yüksek olan yıllık %9519 arttı. Bu büyüme, özellikle 5G ağının henüz konuşlandırılmadığı bir ülke için dikkat çekicidir. Bunu, 5G satışlarının bir önceki yıla göre %830 arttığı Çin izledi ve bu da onu Çin’deki en hızlı büyüyen 5G akıllı telefon markalarından biri haline getirdi. Üçüncü en yüksek büyüme Avrupa’dan geldi. Ayrıca, realme’nin gelişmekte olan pazarlardaki 5G büyümesi, 5G’nin piyasaya sürülmesi arttıkça onu gelecek için iyi konumlandırdı. Satın alınabilirlik ve erişilebilirlik, tüm OEM’lerin büyük 5G fırsatından yararlanmaları için çok önemli olmaya devam edecek.” dedi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu