LG G6 en büyük pazarda satışa sunulmayacak!

Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan LG G6 nisan ayında yaygın şekilde satışa sunulacak. Avrupa fiyatı 749 € olarak açıklanan telefon son gelen haberlere göre dünyanın en büyük pazarı Çin’de satışa sunulmayacak.
LG G6 Çin’de olmayacak mı?
DigiTimes tarafından yayınlanan ve şirketin analiz verilerine dayandırılan rapora göre LG’nin Çin pazarında elde ettiği düşük satışlar nedeniyle G6 Çin’de kullanıcılarla buluşmayacak. Hatta düşük satışlar nedeniyle LG’nin Çin pazarından tamamen çekileceği de gelen haberler arasında.
Son yayınlanan verilere göre LG’nin Çin’de pazar payı %0.1 seviyelerine (Oppo ve Vivo pazarın lider üreticileri konumunda) kadar gerilemiş durumda. Çinli kullanıcıların daha çok yerli üreticilerin uygun fiyatlı modellerine yönelmesi ve Apple’ın hala güçlü satışlar elde etmesi nedeniyle Samsung, Sony ve HTC gibi üreticilerin pazar payları önemli ölçüde gerilemiş durumda.
LG cephesinden henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi, ancak G6’nın henüz Çinli perakendecilerde ön siparişe sunulmamış olması telefonun ülkede satışa sunulmayacağı ihtimalini güçlendiriyor.
LG G6 özellikleri
-5.7 inç büyüklüğünde 1440 x 2880p çözünürlüklü Quad HD+ IPS LCD ekran
-64 bit dört çekirdekli Snapdragon 821, Adreno 530 GPU
-4 GB RAM
-32 GB / 64 GB dahili depolama, microSD kart desteği
– Android 7.1 Nougat işletim sistemi, LG UX 6.0 arayüzü
-F/1.8 lens, çift 13 megapiksel arka kamera, OIS, çift tonlu LED flaş
-5 megapiksel ön kamera, F/1.8 lens
-Parmak izi tarayıcısı (arka bölümde)
-3.300 mAh kapasiteli pil