Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 15 Pro Max İçin Talep Beklentileri Aşabilir

Yeni bir rapora göre iPhone 15 serisinin ilk satışında 15 Pro Max modeline ağırlık verilecek. Serinin tepe modeli çok satacak.

Analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, gelecek ay piyasaya sürülmesi planlanan iPhone 15 serisinin ilk sevkiyatlarının yaklaşık %35-40’ını üst düzey iPhone 15 Pro Max modelinden oluşturmayı hedefliyor. Bu, serideki dört model arasında en pahalı modelin en büyük paya sahip olacağı anlamına geliyor. Pro Max sevkiyatlarının geçen yıla göre iPhone 14 Pro Max sevkiyatlarını %10-20 oranında aşması planlanıyor.

Periskop Lensli Kameralı iPhone 15 Pro Max

Kullanıcılar için iPhone 15 Pro Max’e yönelik en büyük çekicilik, periskop lensli kamerası olacak. Mevcut Pro Max modelinde kamera 3x optik yakınlaştırma gerçekleştirirken, 15 Pro Max’te 5x-6x yakınlaştırma gerçekleştirilecek. Yeni kamera özelliği bu yıl sadece Pro Max’te olacak ve gelecek yıl daha küçük iPhone 16 Pro’ya eklenecek.

Periskop merceğin kullanıma sunulması aşamalı bir süreç olacaktır. Apple, özel periskop lens tedarikçisi Largan ile birlikte bu yıl bu özellikle donatılmış 15-20 milyon iPhone üretmeye başlamayı planlıyor. Gelecek yıl bu üretim sayısının yüzde 70-80 artarak yaklaşık 30 milyon adede ulaşması bekleniyor.

Maliyetler ve Olası Fiyat Artışları

Periskop lensin üretimi, geleneksel üst düzey lenslere kıyasla daha pahalıdır. Apple’ın bu bileşendeki ortağı Largan, bu ortaklıktan önemli ölçüde yararlanacak. Yeni lens ve diğer geliştirmeler, mevcut seriyle karşılaştırıldığında Pro modelleri için en az 100 dolarlık fiyat artışına yol açabilir.

Olası Yeşil Renk Seçeneği

Sızıntı kaynağı Majin Bu, iPhone 15 serisinin yeşil renk seçeneğine sahip olabileceğini öne sürdü . Bu rengin iPhone 12 serisinde görülen yeşil tona benzeyen bir maketi oluşturuldu.

Lansman tarihi

iPhone 15 serisinin 12 Eylül tarihinde tanıtılacağı resmi olarak açıklandı. Satışların ise sadece bir hafta sonra başlaması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu