Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Z Fold 3 S-pen kalemi ile patentini aldı; Note serisinin sonu geliyor

Samsung’un gelecek yıl piyasaya süreceği katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 3, S-pen kalemi ile yeni bir patent aldı.

Yeni nesil amiral gemileri ilgili sızıntılar ardı ardını kovalamaya devam ediyor. Bir yandan S21 serisi için çalışmalar yapan Samsung, diğer yandan da katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 3 için çalışmalarını sürdürüyor. Her iki cihaz hakkında da her geçen gün yeni bir sızıntıya sahip oluyoruz. Ancak bu telefonların ortak bir özelliği olacak gibi. Geçtiğimiz aylarda ortaya atılan iddialara göre Samsung, yeni Galaxy S21 serisinde bir Spen kaleme yer verecek. Bunun yanı sıra bugün ortaya çıkan yeni bir patent, Galaxy Z Fold 3 içinde bir Spen kalemi olacağına işaret ediyor.

Samsung’un ortaya çıkan bu yeni patenti, şirketin S-pen kalemini katlanabilir telefonlarla uyumlu hale getireceğini gösteriyor. Aslında Koreli üretici geçtiğimiz yıl ki Z Fold 2 modelinde, bahsettiğimiz S-pen kalemini getirecekti. Ancak ne olduysa şirket, istediğine ulaşamadı ve Z Fold 2’yi bu yıl kalemsiz olarak piyasaya sürdü. Şimdi ise şirket odağını tekrardan S-pen’e çevirdi. Görünüşe bakılırsa bir sonraki katlanabilir telefon, S-pen’i destekleyecek gibi.

Yabancı basında ortaya çıkan bilgilere göre Samsung, S-pen kalemini Z Fold 3‘e getirebilmek için AES (Aktif Elektrostatik Çözüm) dijital teknolojisini benimseyecek. Bununla birlikte şirket, yeni amiral gemilerinin ekranlarını da kaleme dayanıklı olan UTG camlar ile donatacak. Anca bu camların kalınlığı, S-pen‘e uyum sağlamak amacı ile biraz artabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu