Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12.1 Geliyor! Daha Dur Android 12 Çıkmadı Google!

Google’ın, Android 12.1 güncellemesi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Android 8.1’den sonra ilk defa ara bir güncelleme bizlere sunulacak.

Google, dün Android 12’nin beşinci ve son herkese açık beta sürümünü yayınladı. Nihai sürümün ise birkaç hafta içinde yayınlanması bekleniyor. Bu güncelleme ile, işletim sistemi kodunda Android’in bir sonraki sürümüyle ilgili bilgiler görünmeye başladı. Google görünüşe göre 2022’de karşımıza Android 12.1 güncellemesi ile çıkacak.

Bir sonraki büyük Android güncellemesinin daha önce , 2022’de piyasaya sürülmek üzere , kod adı Tiramisu olan Android 13 olması bekleniyordu . Ancak, görünüşe göre Google, yıllardır yapmadığı küçük bir ara güncelleme olan Android 12.1’i yayınlayabilir. Bu tür son ara güncelleme, 2017 yılındaki Android 8.1 Oreo güncellemesiydi.

XDA Developers topluluğunun üyeleri, işletim sistemi kodunda yapılan son değişikliklerde bu güncellemenin kanıtını buldu. Özellikle Tiramisu’nun (Android 13), Android 12’den (API 31) iki seviye daha yüksek olan API 33‘ü alacağı fark edildi. 9to5Google ise Android 13’ün API 33’e sahip olacağını doğrudan doğrulayan bir kod değişikliği de buldu. Yani arada API 32‘ye sahip olacak olan bir güncelleme olacak.

Samsung Android 12

Muhtemelen bu iddialar doğru çıkacak ve Android 13 güncellemesinden önce Google’dan ara ve büyük çaplı bir güncelleme daha göreceğiz. Ekim’de tanıtılacak olan Pixel 6 ailesini coşturacağı söylenen bu güncellemenin kullanım oranı çok düşük olabilir. Çünkü üreticiler şu sıralar Android 12 üzerinde çalışıyor. Android 12.1’in yayınlandığı sıralar muhtemelen Android 12’yi almayan yüzlerce cihaz olacak.

Google’ın hala güncelleme konusunda telefon üreticilerine bir yaptırımda bulunmaması oldukça ilginç. Tek rakibi iOS’ken şimdi HarmonyOS ortaya çıktı. Android’in tahtı artık günden güne sallanıyor diyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu