Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S20 5X Zoom özelliği nasıl çalışacak? [Video]

Tüm dünyanın merakla beklediği, üst düzey özellikler vaad eden Galaxy S20, 5X optik zoom özelliği ile meraklılarına göz kırpıyor!

Samsung, yeni nesil amiral gemisi Galaxy S20 tanıtımı yapmaya hazırlanırken her zaman olduğu gibi yeni cihazını üst düzey niteliklere sahip bir kamera ile donatacak. Daha önce bir çok iddia ve bilgi ile karşımıza çıkan Galaxy S20, kamera tarafında 10x optik zoom yapabilme özelliği ile herkesi heyecanlandırıp ve meraklandırdı.

Güney Kore’de yayınlanan bir video da ise Samsung‘un son amiral gemisinin 10x değil, 5x optik zoom yapabileceği belirtildi. Daha önce OPPO Reno 10Z Zoom modelinde de bu özellik aynı şekilde kullanılmıştı. Bununla birlikte UniverseIce adlı twitter kullanıcısı şu açıklamayı yaptı.

“Galaxy S20 Ultra sadece 5x optik zoom yapıyor gibi gözükse de, 48MP sensör kullandığını lütfen unutmayın. Bu demek oluyor ki piksel kırpma yaparak 10x zoom üretebilir ve birçok yönden 10x optik zoom’dan daha fazla verim sağlayabilir. Samsung bunu yapmakta haklı.

Diyerek durumu tam anlamıyla gözler önüne seriyor, hayal kırıklığını engelliyor. Aynı zamanda bu söylentiler, Galaxy S20 serisinin 48 megapiksel ve 64 megapiksel sensörlerini kullanacağı iddiaları da göz önüne alındığı zaman bize oldukça güçlü bir doğruluk payı sunuyor. Samsung‘un bunların yanı sıra 100x büyütmeye kadar ulaşabilecek “Space Zoom”, -Türkçe’si ile “Uzay zum”– modu üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

Galaxy S20 5X Zoom nasıl yapacak?

Uzun lafın kısası, Samsung kamera konusunda Optron-Tec isimli Güney Kore merkezli şirketten prizmaları alacak, Actro bunları 5x optik zoom ile entegre ederek Samsung Electro-Mechanics’e gönderecek. Burada son işlemlere de tabi tutulduktan sonra  Samsung Electronics kamera modülünü teslim alacak.

Optron-Tec, daha önce Huawei ve Vivo’ya prizmalar sağlayan başarılı bir şirket olmasının yanı sıra 5x optik zoom ile birlikte Premium kategorisinde ki cihazların da en gözde ortaklarından biri olacak.

Sizce Samsung kamera tarafında beklentileri karşılayabilecek mi?
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu