Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPlayStationSonyTeknoloji

PlayStation 5 satın alacaklar dikkat! Kişi sınırı geliyor!

Herkesin merakla beklediği PlayStation 5 satışı ile ilgili beklenen karar çıktı. Öyle kafanıza göre gidip yeni konsolu alamayacaksınız…

Mobil pazardaki başarısızlığı oyun pazarındaki başarı ile örten Sony, yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için geri sayımı başlattı. Japonya’daki üretim bandında deliler gibi yeni nesil oyun konsollarının üretimine devam eden Sony’nin satışlar için ilginç planı ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere tüm dünya nefesini tutmuş yeni nesil PlayStation 5‘in gelmesini bekliyor. Peki stoklar yetecek mi diye bir kaygı herkeste var.

Sony yeni oyun konsolunun karaborsacıların eline düşmesini istemiyor ama görünen o ki düşecek. Zira yapılan açıklamalar ilk etapta 10 milyon yeni konsolun satışa sunulacağını söylese de bu rakam daha Asya’da bitecektir. PAL ve NTSC gibi dertlerin de ortadan kalkacağı düşünülürse; Asya’daki karaborsacılara gün doğacak gibi görünüyor.

Bir kişiye bir PlayStation 5

İşte bu yüzden Sony, “bir kişiye bir konsol” stratejisi ile yola çıkacak gibi görünüyor. Zira bugün konsolun içindeki bir kod bu durumu ortaya çıkardı.

(“SAPCommerceOCC_ERROR_addtocartrestrictionvalidation”:{“errorType”:”commerce-api-error”,”errorMessage”:”You can only purchase one version of the PS5™ Console: Disc or Digital. You have already added one PS5? console to your cart .”,”errorSeverity”:”High”})

Bu kod ile birlikte anlıyoruz ki; bir kişinin sadece tek bir PlayStation 5‘i olabilir. Bu bize biraz saçma bir şey geldi. Zira bir kişinin birden fazla oyun konsolu olabilir. Hem iş yerinde hem de evinde oyun konsolu olan birçok kişi biliyoruz. Bu noktada oyun salonu sahipleri nasıl bir strateji benimseyecek? Aynı IP üzerinden farklı girişte kullanıcılar ile açılan hesaplar ile ilgili bir yaptırım gelecek mi? İşte bu da belirsiz.

Şunu çok net söyleyelim. Biz Türkiye’de yeni nesil oyun konsolunu bahardan önce satın alamayız…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu