Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

İşte Yeni Kral: Huawei Mate 60 Pro, iPhone 15 Pro Max’i Geride Bıraktı

Huawei Mate 60 serisi deyim yerindeyse peynir ekmek gibi satıyor. Yeni bir rapora göre Huawei Mate 60 Pro, iPhone 15 Pro Max'i geride bıraktı.

Huawei, bu yıl ağustos ayında Mate 60 serisini sessiz sedasız duyurdu, ancak telefonların satışa sunulması büyük yankı uyandırdı. Fiyat ve teknik özelliklerinin yanında 5G desteğiyle amiral gemisi pazarında dengeler kısa süre içerisinde değişti diyebiliriz. Huawei Mate 60 Pro modelinin satışa sunulması özellikle iPhone 15 serisinin satışları olumsuz etkilemiş görünüyor.

Araştırma firması Counterpoint’e göre Huawei, yalnızca altı haftada 1,6 milyon adet Mate 60 Pro sattı. Bu satışların 400 binden fazlası ise son iki haftada gerçekleşti. 2019’dan bu yana devam eden ABD ambargosu sonrası Huawei’den ilk kez böylesine bir satış başarısı geldi.

Huawei için bu daha bir başlangıç görünüyor. Bunun nedeni Mate 60 Pro’nun hala yeteri kadar tedarik edilememesi. Çin’de hala birçok kullanıcı Mate 60 Pro’yu tedarik sorunları nedeniyle satın alamıyor. Huawei’nin arzı artırması durumunda satışlarda bir patlama gerçekleşeceği aşikar. Kısa sürede 400 bin adet Mate 60 Pro’nun satılması ise bunun en büyük kanıtı.

Huawei Mate 60 Pro, iPhone 15 Pro Max’i Geride Bıraktı

iPhone 15 serisinin Çin’deki genel satışları aynı dönemde iPhone 14 serisine göre %4,5 oranında düşüş gösterdi. iPhone 15 Pro Max satışlarda %14 ile en büyük düşüşü yaşadı. Pro modelde ise satışlar %11 gerilemiş görünüyor. Sektörden edinilen bilgilere göre Mate 60/X5 modellerinin beklenmedik bir anda piyasaya sürülmesi iPhone 15 serisinin satışları fena halde etkilemiş.

Huawei’nin Mate 60 serisinin ardından orta segment Nova serisine de 5G desteğini getirmesi bekleniyor. Bu telefonların küresel çapta satışa sunulmalarıyla mobil dünyasında dengelerin değişeceği bir gerçek. Huawei’nin yeniden ilk üçte yer alması için aşması gereken ufak engeller kaldı diyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu