Akıllı BileklikAkıllı SaatGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Giyilebilir Teknoloji Sektörüne Yeni Bir Dönem Geliyor!

Giyilebilir teknoloji sektöründeki gelişmeler hiç hız kesmiyor. Son raporlara göre sektör, büyük ivme yakalamış durumda. İşte detaylar.

Giyilebilir teknoloji sektörüne olan talep hız kesmeden artıyor ve bu eğilim, yılımızın üçüncü çeyreğinde de devam etmiş durumda. International Data Corporation(IDC), 2021’in üçüncü çeyreği için küresel giyilebilir cihazlar pazarı için önemli bir rapor yayınladı.

Giyilebilir Teknoloji Sektörü Hız Kesmeden Büyümeye Devam Ediyor

Rapora göre bu sektör, gerçekten de büyük başarı denilebilecek %9,9’luk bir büyümeye tanık oldu ve sevkiyatlarını 138,4 milyon üniteye çıkarmış durumda. Sektörde en çok dikkat çeken TWS kulakiçi kulaklıklar da dahil olmak üzere kulaklık sevkiyatları %26,5 arttı.

Diğer dikkat çeken büyüme ise tabii ki de akıllı saatler. Bu yıl ilk kez, fitness ürünlerini geçmiş durumda. Akıllı saatler %4,3’lük bir artışla giyilebilir cihazlarda en büyük ikinci kategoride yerini almış durumda.

Akıllı saat satışlarının artmasının nedeni, kullanıcıların daha güçlü ve özellik ve işlevlere sahip akıllı saatler tarafından cezbedilmesi ve doğal olarak taleplerde artış görülmesi.

Giyilebilir Cihaz

Şirketlere gelirsek, Apple yüzde %28,8 pazar payı ve 39,8 milyon adetlik sevkiyat ile pazara hakim durumda. Ancak şirketin Apple Watch sevkiyatları %35,5 oranında düşmüş ve AirPods ile bu liderliğini korumayı başarmış.

Samsung ise %9.2 pazarı payı ve 12,7 milyon sevkiyat ile ikinci sırayı aldı. Xiaomi de aynı rakamlar ile üçüncü çeyrekte tabloda üçüncülüğü kaptı.

Giyilebilir cihazlar sektörü, bu talepleri ve artışları değerlendirip, teknolojik anlamda kullanıcılara daha gelişmiş özellikler sunarak yeni bir döneme önümüzdeki yılda girecektir. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu