Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple Dolar Kurunu Bakın Kaça Sabitledi!


Önce ürünler şimdi de uygulamalar. Apple dolar kurunu artık güncellememek için tepe noktaya sabitledi. İşte Apple’ın yeni kuru.

Apple‘ın Türkiye’de yükselen kurlar karşısında zam yapması bekleniyordu. Bu zamlar geçtiğimiz hafta tüm ürünlere gelmişti. Dün ise Apple dolar kurunu uygulama ve oyunlara da yansıttı. Bu zamdan sonra 0.99 TL olan minimum uygulama tutarı 16.99 TL‘ye çıkmıştı. Bu zam uygulama ve oyunun değeri arttıkça üst seviyelerde daha fazla hissediliyor. Peki, Apple Türkiye kurları ülkemizde kaça sabitledi?

Bir bakışta Apple’ın doları 17 TL‘ye sabitlediği görünüyor. Ancak bu doğru değil. Uygulama ve oyunlardan yüzde 18 vergi alınıyor. Apple bunu da işin içine dahil ediyor. Bu yüzden Apple’ın kuru 15 TL ila 16 TL arasında bir seviyeye sabitlediğini söyleyebiliriz. Apple’ın bu sabitlemesi doların ülkemizde bu seviyelere çıkacağını gösteriyor. Çünkü Apple, tarihinde kuru neye sabitlediyse o seviye 6 aylık dilim içerisinde görünüyor.

Apple Türkiye’nin kurlar karşısında zam yapmama gibi bir ihtimali yoktu. Diğer firmalar da ürünleri yavaştan zamlamaya başladı. Sadece teknoloji değil temel gıdalara bile zam gelecek. Bu yüzden iPhone 13 neden 14.999 TL oldu diye Apple’ı suçlamak çok büyük yanlış olur.

Apple Dolar

Konsol oyun fiyatları ise şu sıralar birçok sitede 999 TL görünüyor. Muhtemelen 999 TL oyunlar için bir standart haline gelecek. Teknolojinin lüks olduğu ülkemizde firmaların ülkemize özel fiyat politika izleme gibi bir şansı da bulunmuyor. Görünen köy kılavuz istemez. Kurlar bu seviyedeyken indirimin yapılması söz konusu olmaz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu