Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Google Play’siz Huawei Mate 30 Pro’nun tüm özellikleri belli oldu

Huawei Mate 30 Pro hakkında merak edilen hiçbir şey kalmadı diyebiliriz. Bir süredir görüntüler eşliğinde karşımıza çıkan telefonun tanıtım tarihi yaklaşırken bu defa tüm özellikleri belli oldu. 19 Eylül tarihinde tanıtılacak Mate 30 Pro’ya yakından göz atıyoruz.

Huawei Mate 30 Pro başlıca özellikleri

Telefonun özelliklerini anlatmaya ekrandan başlayalım. Mate 30’da kavis eğrisi standartlara göre daha fazla olan ve şelale şeklinde isimlendirilen bir ekran yapısıyla gelecek. OLED tabanlı bu ekranda çözünürlük 2400 x 1176 piksel olacak. Kavisli bölüm hariç ekran 6.6 inç büyüklüğünde, kavisler dahil edildiğinde ise ekran 6.8 inç büyüklüğünde oluyor.

Çözünürlüklü seviyesi bazı kullanıcılarda hayal kırıklığına neden olabilir. Mate 20 Pro’da 2K ekran kullanan Huawei’in Mate 30 Pro için Full HD + ekran tercihi maliyetleri düşürmek adına yapıldığını tahmin ediyoruz. Ekran tazelenme hızı ise 60Hz olarak belirlendi.

Mate 30 Pro kamera özellikleri

Mate 30 Pro’da beklendiği gibi dört kamera yer alacak. Ana kamerada RYYB dizisine sahip, F / 1.6 diyafram açıklığında ve 27 mm odak uzunluğunda olan 40 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX600 sensör yer alıyor. Geniş açılı sine ikinci kamera da benzer yapıda ve yine 40 megapiksel çözünürlüğünde.

Telefonda 8 megapikselllik kameraya ek olarak bir de 3D ToF kamera göreceğiz. Mate 30 Pro’da hem ana hem de telefoto kamerada OIS yer alacak. Kameralara ayrıca xenon flaş ve renk sıcaklık sensörü eşlik edecek. Ön tarafta ise 32 megapiksel geniş açılı bir kamera ve 3D ToF sensör bulunuyor.

Kirin 990 5G işlemcisinden güç alacak telefonda yalnızca yüzleri daha hızlı ve daha doğru algılayan değil, aynı zamanda kalp atım hızı ve solunum hızının izlenmesini sağlayacak daha gelişmiş bir Face ID 2.0 teknolojisi kullanılacak. Bunun nasıl çalıştığına alt bölümdeki videodan göz atabilirsiniz.

8GB RAM, 512GB depolama, ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı, 4.500 mAh büyüklüğünde pil (40 watt kablolu, 27 watt kablosuz hızlı şarj), mono hoparlör ve Android 10 / EMUI 10 (Google uygulamalarından yoksun) telefonda öne çıkan diğer özellikler olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=a_YPk1sntxE

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu