Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemHarmonyOSHuaweiMobiroller

Huawei Mate 60 Serisi 5G ile Gelebilir!

Huawei önümüzdeki yıl ambargoları yıkacak gibi görünüyor. Son gelen bilgilere göre Huawei Mate 60 serisi 5G desteğine sahip olacak.

Huawei, Apple’a kafa atabilecek bir marka olduğu anda Amerika devreye girmiş ve firmaya ciddi yaptırımlar uygulamıştı. Ambargolardan dolayı bir dönem Snapdragon yonga setlerini kullanamayan Huawei, bu ambargoyu yıkmış ve Snapdragon 8+ Gen 1’i bile Mate 50 serisinde kullanmaya başlamıştı. Ancak 5G desteği konusunda yine ambargo vardı. Bu ambargo Huawei Mate 60 ile yalan olabilir.

Huawei’nin gelecek yıl 5G destekli telefonu piyasaya sürebileceğine dair göstergeler ortaya çıktı. Huawei’nin muhtemelen gelecek yıl 5G modellerini piyasaya süreceği iddia ediliyor. Rapor, önümüzdeki yılın ikinci yarısında bazı çip sürprizleri olacağını iddia ediyor. Bu rapora göre Huawei Mate 60 serisi veya P60 serisinin önümüzdeki yıl 5G ağlarını desteklemesi çok muhtemel.

Ayrıca, kısa bir süre önce bir sızıntı yapan biri, 5G’nin gelecek yıl istikrarlı olacağını bildirdi. Yapılan açıklamada; “Huawei P60 yalnızca bir tahmin, ancak Mate 60’ın Huawei tarafından düzenlenen bir şirket içi ürün toplantısı olması gerekiyor.” ifadelerine yer verildi. Bu açıklamadan Huawei Mate 60 serisinin kutudan çıktığı haliyle 5G’yi desteklemesini bekleyebiliriz.

Huawei Mate 60

Huawei’nin dönen başkanı Xu Zhijun’un 2021’deki Huawei Tam Bağlantılı Konferansı’nda Huawei’nin cep telefonu işinin gelecekteki gelişimine yanıt verdiğini belirtmekte fayda var. Xu; “Çipler nedeniyle Huawei’nin cep telefonu işi gerçekten büyük zorluklarla karşı karşıya. Huawei’nin 5G cep telefonunu almak istiyorsanız satın alamazsınız.” ifadelerini kullanmıştı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu